ULTIMA ORĂ 30 mai 2013

Poliţist din Târgu Secuiesc, cercetat pentru fals şi abuz în serviciu

de Agerpres | 677 vizualizări

Un agent din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Secuiesc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, precum şi pentru presupuse acte de corupţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, Diana Lolu, a precizat joi că la nivelul instituţiei au fost dispuse verificări cu privire la folosirea autospecialelor din dotare, iar în urma acestora s-a constatat că una dintre maşini ar fi fost folosită şi în scop personal de un agent de poliţie, foile de parcurs fiind completate în mod necorespunzător. De asemenea, a reieşit că agentul ar fi efectuat în mod nejustificat 17 deplasări de circa 80 kilometri fiecare pe traseul Târgu Secuiesc – Sfântu Gheorghe, deplasări ce au fost menţionate în registrul de intrări-ieşiri ca fiind curse pe raza municipiului Târgu Secuiesc. Potrivit Dianei Lolu, s-a mai constatat că, în perioada concediului de odihnă, agentul ar fi folosit autospeciala Poliţiei în interes personal.

Pe baza constatărilor, IPJ a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi abuz în serviciu. De asemenea, într-un alt dosar disjuns de Parchet, a fost sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite de acelaşi agent.

Diana Lolu a afirmat că în Consiliul de disciplină constituit la IPJ Covasna s-a hotărât suspendarea verificărilor până la finalizarea cercetărilor efectuate de către Parchet.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.