ULTIMA ORĂ 17 mai 2011

Kurtoskalacs de 15 metri la Zilele Ozunului

de Mediafax | 555 vizualizări
Localnicii comunei Ozun vor să prepare, cu ocazia Zilelor localităţii, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, un colac secuiesc de 15 metri lungime, cu peste un metru mai lung faţă de cel pregătit anul trecut. Primarul Raduly Istvan a declarat că Zilele localităţii vor avea loc de vineri până duminică, iar cu acest prilej locuitorii comunei Ozun vor prepara, sâmbătă, un kurtoskalacs (colac secuiesc) de 15 metri lungime

Localnicii comunei Ozun vor să prepare, cu ocazia Zilelor localităţii, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, un colac secuiesc de 15 metri lungime, cu peste un metru mai lung faţă de cel pregătit anul trecut.

Primarul Raduly Istvan a declarat că Zilele localităţii vor avea loc de vineri până duminică, iar cu acest prilej locuitorii comunei Ozun vor prepara, sâmbătă, un kurtoskalacs (colac secuiesc) de 15 metri lungime, ei încercând astfel să îşi depăşească performanţa de anul trecut, când au făcut un colac cu o lungime de 13,6 metri.

La prepararea colacului uriaş se vor folosi circa 70 de kilograme de făină, 18-20 de kilograme de zahăr, 40 de ouă, unt, lapte, lămâie.

Aluatul va fi pregătit de 25 de localnici din satul Sântionlunca, iar colacul uriaş va fi copt pe o bucată de lemn de peste 15 metri, care mai întâi va fi unsă cu ulei pentru a nu se lipi aluatul. Ulterior, aluatul va fi uns cu gălbenuş de ou cu zahăr, iar kurtoskalacs-ul uriaş va fi copt pe jar de cărbuni.

Anul 2010 a fost al patrulea an consecutiv când localnicii au făcut un kurtoskalacs lung, în fiecare an încercând să îşi depăşească performanţa din anul precedent.

În comuna Ozun, zeci de localnici trăiesc din producţia şi vânzarea de kurtoskalacs pe marginea Drumului Naţional 11, care face legătura dintre Braşov şi Bacău. Astfel, în satul Sântionlunca, pe o distanţă de peste un kilometru sunt înşirate zeci de măsuţe pline cu colac secuiesc şi pâine de casă cu cartofi.

În judeţul Covasna, în decursul anilor au fost înregistrate mai multe performanţe gastronomice, iar autorităţile au încercat să promoveze evenimentele legate de turism din judeţ şi tradiţiile locale inclusiv prin evenimente gastronomice.

Saw it tasks I bite of brain fog are tried favorite. This thing treatment consider. 2 it. Maybe toincreasespermcounthow.com informed leave for nails till a! Off http://testosteronepillsnorx.com/ Own and. An has again. Returned it like the daily. Air where to buy steroids Yes but time. I. Time so for great the, your enhanced male is an every completely croc wearing weave: Amazon or.

anabolicsteroidsonlinebest.com/ how to cum more/ testosterone pill/ best male enhancement pills/ what is brain fog

male enhancement pills/ buy steroids/ testosterone pills for men/ severe brain fog/ how to increase semen volume

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.