ULTIMA ORĂ 27 iunie 2013

Instanţa a aprobat un spor de pedeapsă. Gigi Becali, încă şase luni de închisoare

de Covasna Media | 568 vizualizări

Tribunalul Bucureşti a decis un spor de pedeapsă de şase luni de închisoare pentru Gigi Becali. Astfel, acesta va avea de executat trei ani şi şase luni de detenţie. Astăzi, instanţa a judecat dosarul de contopire a pedepselor primite de Gigi Becali în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi în dosarul "Valiza".

Tribunalul București a judecat astăzi solicitarea apărării lui Gigi Becali de a nu i se majora pedeapsa, după ce a primit o nouă condamnare.

Pe de altă parte, DNA a cerut instanţei să aplice un spor de pedeapsă de un an în cazul lui Gigi Becali.

Procurorul DNA prezent joi la judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Gigi Becali a arătat că acesta a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an, relatează Mediafax.

Argumentele acuzării

Procurorul i-a explicat judecătorului că Gigi Becali a săvârşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.

Procurorul a explicat că perioada infracţională a lui Gigi Becali este una lungă, respectiv din 1995 până în 2002, după care a fost reluată în 2006 şi a continuat până în 2009, ceea ce denotă „orientarea sa ca persoană ce sfidează cadrul legal”.

De celalaltă parte, avocaţii finanţatorului Stelei au arătat că acesta a plătit integral prejudiciul din dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, precum şi cheltuielile de judecată din acel caz.

În plus, avocaţii au depus înscrisuri din care rezultă actele de binefacere şi donaţiile făcute de-a lungul anilor de Gigi Becali.

Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat joi, la intrarea în Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea de contopire a pedepselor finanţatorului Stelei, că instanţa nu are temeiuri să-i aplice acestuia un spor la anii pe care trebuie să îi stea în închisoare.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.