ULTIMA ORĂ 4 martie 2014

Fiscul nu mai poate pune poprire pe conturile contribuabililor decât după înştiinţarea prealabilă

de Covasna Media | 553 vizualizări

Fiscul nu mai poate pune poprire pe conturile bancare ale contribuabililor, pentru stingerea creanţelor fiscale, dacă nu i-a înştiinţat în prealabil şi dacă nu au trecut 30 de zile de la trimiterea somaţiei, se precizează într-un act normativ care a modificat Codul de procedură fiscală.

OUG nr. 8/2014 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151 din 28 februarie şi a modificat prevederile referitoare la poprire din Codul de procedură fiscală.

Potrivit noii ordonanţe, pentru stingerea creanţelor fiscale, Fiscul va putea pune poprire pe conturile bancare ale contribuabilor doar după 30 de zile de la data comunicării somaţiei.

„Pentru stingerea creanţelor fiscale, debitorii titu­lari de conturi bancare pot fi urmăriţi prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicându-se în mod corespunzător. În acest caz, prin excepţie de la art. 145 alin. (1), poprirea nu poate fi înfiinţată înainte de împlinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicării somaţiei”, se precizează în articolul 149, alineatul 11 din OUG 8/2014.

Vechile reglementări prevedeau că organele fiscale puteau pune poprire pe conturile firmelor şi trimiteau simultan şi somaţia către contribuabil şi înştiinţarea către băncile unde acesta avea deschise conturile.

Noua măsură a fost luată pentru a veni în întâmpi­narea mediului de afaceri cu privire la efectele negative ale înfiinţării popririi înainte de comunicarea somaţiei, se precizează în preambulul OUG .

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.