ULTIMA ORĂ 19 mai 2013

Emmelie de Forest (Danemarca) câştigă Eurovision 2013 cu „Only Teardrops”. România, pe locul 13

de Covasna Media | 529 vizualizări

Emmelie de Forest din Danemarca, cu piesa "Only Teardrops", a câştigat ediţia din 2013 a concursului Eurovision, desfăşurat sâmbătă seara la Malmo Arena, din Suedia.

Danemarca a primit un total de 281 de puncte, fiind urmată în clasament de Azerbaidjan (Farid Mammadov - "Hold Me"), cu 234 de puncte, și Ucraina (Zlata Ognevich - "Gravity") cu 214 puncte.

Reprezentatul României, Cezar Ouatu, s-a clasat cu melodia "It's My Life" pe locul al 13-lea cu 65 de puncte. Obișnuită în anii trecuți cu punctaje mari din Spania, Italia sau Israel, România a primit în acest an doar de la italieni un punct și niciun punctaj maxim. Cele mai multe puncte obținute de Cezar au fost de la Grecia și Moldova, câte 10 puncte.

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa "Playing with fire" şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu "Let Me Try", şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu "Tornero".

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.