ULTIMA ORĂ 5 august 2013

Concedieri masive la ANAF. Între 2.000 și 2.500 de angajați primesc astăzi preaviz

de Covasna Media | 665 vizualizări

Concedieri masive în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Între 2.000 şi 2.500 de angajaţi ANAF primesc astăzi preavizele de concediere.

Este vorba de angajați din structurile vamale, Garda Finaciară și direcția de integritate din ANAF care astăzi vor primi preavizele de concediere. Aceste preavize, conform Legii funcționarului public, sunt valabile timp de 60 de zile.

Acesta este un pas procedural care trebuia făcut pentru alăcutirea noii direcții antifraudă din subordinea prim-ministrului.

Acest proiect a început la 1 iulie și până la 1 septembrie trebui definitivată schema de personal. Proiectul dat prin ordonanță de urgență prevede că toți inspectorii – mai puțin cei din punctele fixe de la frotnieră – vor fi redirecționați către noua direcția antifraudă pe bază de examen, care va consta într-un test de integritate, un test cu poligraful sau un test de cultură generală. În noua direcția antifraudă, în așa-numita Poliție Fiscală a ANAF, vor intra doar aceia care pot face față unor anchete, nu doar unor verificări ale comercianților.

La conducere, doua direcție va fi numit un magistrat și se va lucra în strânsă legătură cu DIICOT.

În total, cele trei structuri ale ANAF, la o adunare a celor din organigramă ajunge la 2.800 de angajați. Toți sunt vizați de preaviz, mai puțin echipele fixe din punctele de frontieră din vămi, adică aproximativ 3-400 de oameni.

Conform organigramei noii direcții, posturile de conducere se vor reduce cu 30%.

Potrivit surselor din cadrul Fiscului, există o problemă cu testul de integritate, ei fiind funcționari publici, intrând sub incidența Legii funcționarului public, practic, nu ar avea voie să dea acest test, iar acum se caută o soluție de mijloc.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.