ULTIMA ORĂ 28 mai 2013

Carnea de porc se va scumpi cu 12-15%

de Covasna Media | 714 vizualizări

Carnea de porc se va scumpi cu 12-15% până la sfârşitul anului, anunţă reprezentantul unei firme producătoare şi distribuitoare de carne ambalată.

Motivul îl reprezintă costurile pe care producătorii le au cu achiziționarea furajelor pentru animale.

Prețul va crește întâi cu 7% și va continua să crească până la sfârșitul anului, până la maxim 15%.

Scumpirea este iminentă, s-a amânat cât s-a putut de mult, a subliniat producătorul.

Potrivit acestuia, animalele sunt hrănite acum cu furaje din sezonul trecut, dar, până la noua recoltă, furajele se vor scumpi. Și importurile cresc prețul cărnii, fermierii plătesc tot mai mult pentru porcii mici pe care îi importă din Europa de Vest.

Uniunea Europeană are în vedere, de asemenea, implementarea directivelor care reglementează spaţiul minim pe cap de animal sau de pasăre. Procesatorii vor fi nevoiţi să implementeze aceste directive, astfel că vor fi nevoiţi să investească în adaptarea fermelor la noile condiţii. Este de aşteptat ca producţia să scadă în urma introducerii acestor măsuri din a doua parte a anului, a spus producătorul.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.