ULTIMA ORĂ 3 iulie 2014

Biletele de avion, produsele electro-IT, fashion și jocurile, cele mai cumpărate produse din e-commerce

de Agerpres | 631 vizualizări

Biletele de avion, produsele electro-IT, fashion și jocurile online au fost cele mai cumpărate produse și servicii din comerțul electronic românesc din 2014, achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, conform informațiilor Netopia mobilPay, remise joi Agerpres.

Numărul românilor care cumpără din mediul virtual și optează pentru modalitățile de plată online cu cardul, fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este în continuă ascensiune, la fel și sumele achitate de clienții maga­zinelor online. Suma medie procesată online cu cardul de pe PC-uri și laptop-uri, conform datelor Netopia mobilPay, a crescut cu 20% în 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei în prezent, în timp ce valoarea tranzacției medii procesate de Netopia de pe smartphone-uri și tablete a crescut cu 5% în 2014 față de 2013.

Majoritatea românilor cumpără online în timpul săptămânii, de la birou. Mai mult, cifrele arată nu numai că oamenii tind să cumpere de la birou, în intervalul orar 9,00-17,00, dar și că cheltuie, în medie, de două ori mai mult decât de acasă. Conform reprezentanților companiei Netopia mobilPay, media tranzacțiilor procesate în intervalul orar menționat este cu circa 40% mai mare decât media pe orele 18,00-22,00.

Potrivit companiei, tranzacțiile de pe smartphone și tablete procesate prin aplicația mobilPay MasterCard mobile, lansată pe piață în martie 2013 și disponibilă gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android, s-au dublat anul acesta.

Cea mai mare tranzacție mobilPay MasterCard în 2014 s-a ridicat la peste 250 euro, valoare similară cu cea din 2013, procesată pentru facturi de utilități, iar cea mai mare tranzacție online cu cardul procesată de NETOPIA mobilPay în 2014 a fost de 9.300 euro, pentru servicii de turism.

Netopia mobilPay a procesat, în 2013, 2,2 milioane de tranzacții online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plăților realizate cu cardul în România.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.