TURISM 23 iulie 2012

Aquarius 2012. Covăsnenii – buni la preparat clătite

de Székely Emőke | 1524 vizualizări

Covăsnenii au avut succes cu clătitele pe care le-au făcut la cea de a șasea ediție a Festivalului de Apă Minerală „Aquarius”. Cea mai bună apă minerală din acest an a fost desemnată apa de la Tușnad.

15 localități din județul Covasna au participat la Festivalul „Aquarius”, găzduit anul acesta de localitatea Sâncrăieni, județul Harghita. Ideea acestui festival a venit de la cei de la Asociația pentru Turism Covasna, fiind găzduită pe rând de Micfalău, Șugaș Băi, Poian și Bodoc. În 2010 Consiliul Județean Harghita a devenit coorganizator al festivalului, așa se face că după ediția din acel an care a avut loc la Dănești, acum gazda a fost din nou o localitate din județul vecin.

Aquarius este nu numai duelul apelor minerale, ci și al clătitelor preparate cu apă minerală. 11 echipe s-au înscris anul acesta în concurs, iar locul I a fost luat de echipa Pensiunii Ferdinand din Sfântu Gheorghe, urmată de echipele din Micfalău și Bixad. Județele Covasna și Harghita si-au împărțit așadar laurii în acest an, dacă harghitenii au luat premiile pentru apele minerale, covăsnenii le-au avut pentru cele mai bune clătite.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.