STIREA ZILEI 29 iunie 2022

Peste 7.000 de prieteni au petrecut în grădina cu distracție, la festivalul diMANSIONS

de Covasna Media | 1455 vizualizări

Peste 7.000 de persoane au cântat și dansat alături de interpreții cunoscutelor hituri „Bamboleo”, „Coco Jambo”, „Lambada”, „Hopa hopa”, „Amintirile mă chinuiesc”, „Înainte să ne fi născut”, „A ram sam sam” și multe altele, într-o ediție a festivalului diMANSIONS Fun Garden, care a convins pe toată lumea că locul acestui eveniment este și va fi la Brașov. 

Statisticile celor trei zile de festival, derulat în perioada 24 – 26 iunie, la Coresi Business Campus, arată că la eveniment au participat peste 7.000 de persoane, cu mențiunea foarte importantă, mai ales pentru vremurile pe care le trăim, că este vorba de plătitori de bilete. În organizare au fost implicați 250 de oameni, dintre care peste 100 de voluntari (majoritatea din județul Covasna). 

Impresionanta scenă diMANSIONS aproape că a fost copleșită de cei 15 artiști de renume care au luat parte la ediția din 2022: EMAA, GRASU XXL, THE MOTANS, MANUEL RIVA, FLY PROJECT, 3 SUD EST, C- BLOCK, ICE MC, LAYZEE aka MR. PRESIDENT, GAȘCA ZURLI, IULIANA BEREGOI, KAOMA, BOSQUITO și GIPSPY KINGS by Diego Baliardo. Publicul s-a lăsat cucerit pe acorduri, versuri și voci atât de cunoscute, încât inevitabil s-a creat o atmosferă încărcată de nostalgie, împletită cu bucuria creării de noi amintiri. 

Radu Almășan, Bosquito: „Brașovul merită un festival și acum, în sfârșit, îl are”

Nu doar publicul s-a bucurat de experiența diMANSIONS, ci și artiștii care au urcat pe scenă au transmis că au așteptat nerăbdători să se întoarcă la Brașov. 

Superb a fost! Și anul trecut a fost extraordinar și cumva ne-am așteptat că o să ne întâmpine un public foarte frumos. Ne-am bucurat foarte mult că în acest an nu au fost restricții și am avut un public mult mai larg”, a spus Denis Roabeș, solistul de la The Motans. 

Pentru artiștii internaționali, o dificultate pe care au depășit-o la limită și care a dat emoții inclusiv organizatorilor a fost creată de întârzierile zborurilor. 

Tot ce îmi doresc este ca publicul diMANSIONS să se distreze, să râdă, să se simtă bine. Din păcate, Brașovul nu am apucat să îl văd, pentru că am dormit pe mașină până aici și apoi am mers direct la hotel, pentru că am avut o zi foarte lungă ieri. Ni s-a anulat zborul, am fost nevoiți să luăm trenul dintr-un oraș în altul, unde zborul a fost din nou întârziat. A fost o zi nebună!”, a declarat și artistul Layzee aka Mr. President, cu puțin timp înainte să urce pe scena unde a adus publicul la delir cu spectacolul său, printre care s-a găsit și îndrăgita melodie „Coco Jambo”. 

O altă provocare întâmpinată în ziua de duminică a fost vremea capricioasă, dar am învățat de la Gașca Zurli că picăturile de ploaie sunt magice. Mai ales că s-au oprit ca prin vrajă când colorata echipă a urcat pe scena diMANSIONS. 

Oamenii în general, dar mai ales în cultura noastră, a românilor, cum cad trei picături de ploaie, înfofolim copiii, le punem pelerină, deschidem umbrelele, tragem cinci perechi de șosete, cizme de cauciuc, hanorace, ne ascundem sub toate pervazurile și le dăm pastile să nu răcească și ceiuț călduț. Ce nu știu oamenii mari, dar știu copiii este că picăturile de ploaie te fac mare dacă ești copil și bogat dacă ești om”, a declarat Tanti Prezentatoarea, Mirela Retegan. 

În același timp, Fetița Zurli a ținut să precizeze că „un secret și mai mare este că picăturile de ploaie îți dau poftă de distracție!”. 

Dacă pentru Gașca Zurli aceasta a fost a doua prezență la diMANSIONS, după cea de anul trecut de la Fun Garden Brașov, trupa Bosquito a fost alături de acest festival încă de la prima ediție, din 2019, de la Olteni, în județul Covasna. Solistul formației a transmis că se bucură că acest eveniment are loc acasă, la Brașov, pentru că acest oraș are nevoie de astfel de evenimente. 

„Publicul diMANSIONS e altul decât cel de club, cu care suntem obișnuiți, sau cel de la festivaluri unde nu se plătesc bilete. Aici publicul este mai eterogen, am văzut oameni cunoscători de muzică, ce ascultă și dacă plătesc un ban vor să primească ceva de calitate, și cred că este publicul normal pentru un oraș de palmaresul și de mărimea Brașovului. Brașovul merită un festival și acum, în sfârșit, îl are! Îmi amintesc că și mie mi s-a propus acum ani de zile să organizez un festival și nu am avut nici un fel de sprijin, de nicăieri. Nu vreau să îmi imaginez prin ce trece organizatorul, ca să poată să realizeze acest festival. Cred că știu că este foarte, foarte multă muncă și de obicei ești singur, un Don Quijote așa, cu morile de vânt”, a spus Radu Almășan, solistul trupei Bosquito. 

Chiar dacă distracția s-a terminat (zicem noi) prea repede, vestea bună este că organizatorii anunță că povestea diMANSIONS continuă! 

Am simțit pentru prima oară că este un festival care capătă rădăcini în Brașov și că își găsește o comunitate a lui, care crește organic. Chiar dacă nu aveam convingerea asta la început, acum suntem foarte hotărâți să continuăm în Brașov și ne dăm seama că, din ce în ce mai mult, aici este acasă. Este un loc în care ne simțim doriți. Sperăm că anul viitor o să fim măcar de două ori mai mulți și, practic, ne tragem puțin sufletul și ne apucăm de lucru pentru ediția din 2023”, a declarat directorul festivalului, reprezentantul firmei Comparty din județul Covasna (n. red.: care deține și publicația „Observatorul de Covasna” și CovasnaMedia.ro), Daniel Santa. 

Evenimentul a fost realizat de Comparty în parteneriat cu mai multe firme din Brașov, devenind astfel un festival al comunității locale. 

„În măsura în care au putut, companiile din zonă ne-au ajutat, și asta este foarte important. Nu vreau să fac nicio diferențiere între sponsori, pentru că fiecare a contribuit cum a putut, cât a putut, într-un context foarte complicat anul acesta, atât din punct de vedere economic, cât și politico-social, în această zonă a Europei. Nu am cum să nu menționez însă Coresi, pentru că ne-a pus la dispoziție un spațiu absolut fenomenal, având încredere în noi că îl vom gestiona cum se cuvine. În toți acești ani, suntem practic singurul eveniment de anvergură care a avut acces la acest spațiu și am primit capitalul de încredere din partea lor. Aș mai menționa Sennheiser și Autoliv, două companii fără de care efectiv acest eveniment nu se putea întâmpla. Toate companiile care au susținut evenimentul sunt din Brașov. În același timp, vreau să mulțumesc autorităților și municipalității locale care au înțeles ce înseamnă un eveniment de acest gen pentru Brașov și ne-au oferit toată susținerea și tot suportul, poliție, jandarmerie, ISU – toată lumea a fost nu reactivă, ci proactivă. Au înțeles că facem lucrurile profesionist, la niște standarde ridicate, și că facem lucrurile cu responsabilitate. Sper că, pentru oamenii care nu sunt neapărat fanii acestui tip de eveniment, disconfortul nu a fost unul prea mare. În același timp, trebuie să înțelegem că, dacă Brașovul dorește să devină un oraș turistic, turismul de eveniment este esențial și că astfel de evenimente trebuie să fie parte din viața comunității”, a mai transmis directorul festivalului. 

Pe lângă concerte, vizitatorii diMANSIONS s-au putut bucura de natură, au avut la dispoziție zonă de mâncare, baruri, activități pentru copii, sport și multe altele, toate acestea desfășurate într-o atmosferă relaxată și prietenoasă. 

Gazda festivalului a fost MC Răzvan Stroe. DJ Cosmin Fogoros și DJ Modoi Alexandru au asigurat buna dispoziție la festival, atât înainte de începerea concertelor, cât și în pauzele dintre ele.

diMANSIONS Fun Garden s-a consacrat în anul pandemic 2021 drept evenimentul verii la Brașov, cu peste 14 seri de spectacol, de-a lungul a 6 weekend-uri și circa 15.000 de participanți. Desfășurat respectând regulile sanitare și restricțiile pandemiei, festivalul a fost un exemplu de bune practici și de civilizație. 

Prima ediție diMANSIONS Hit Music Festival a avut loc în 2019, la Castelul Mikó de la Olteni, comuna Bodoc, din județul Covasna. 

Imagini spectaculoase de la eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook „diMANSIONS Hit Music Festival”, rezumate video pe Youtube – https://bit.ly/diMANSIONS_aftermovie, iar pentru a fi la curent cu veștile privind ediția din 2023 țineți aproape de site-ul oficial https://www.dimansions.ro/

Biroul de presă diMANSIONS

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.