SPORT 17 iunie 2009

Marius Urzică s-a înscris la „Ştafeta Generaţiilor“

de Covasna Media | 1191 vizualizări
Alături de multiplul campion de gimnastică vor mai lua startul şi alţi sportivi de performanţă, cum ar fi atleţii Marcel Ionaşcu, George Halapciuc, Rigo Ferencz şi Mihaela Loghin, dar şi luptătoarele Estera Dobre şi Mihaela Munteanu

Cunoscutul gimnast Marius Urzică, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, şi-a anunţat ieri la Sfântu-Gheorghe înscrierea la concursul de înot „Ştafeta Generaţiilor“, care va fi organizat de Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) la începutul lunii septembrie. „Mi-a plăcut foarte mult ideea şi voi participa. Este binevenită, mai ales că se încearcă să fie

Alături de multiplul campion de gimnastică vor mai lua startul şi alţi sportivi de performanţă, cum ar fi atleţii Marcel Ionaşcu, George Halapciuc, Rigo Ferencz şi Mihaela Loghin, dar şi luptătoarele Estera Dobre şi Mihaela Munteanu

Cunoscutul gimnast Marius Urzică, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, şi-a anunţat ieri la Sfântu-Gheorghe înscrierea la concursul de înot „Ştafeta Generaţiilor“, care va fi organizat de Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) la începutul lunii septembrie.

„Mi-a plăcut foarte mult ideea şi voi participa. Este binevenită, mai ales că se încearcă să fie şi un record şi obligă toţi oamenii să facă mişcare, de la o vârstă fragedă până la cei mai înaintaţi în vârstă”, a spus gimnastul Marius Urzică. El a subliniat că atât oamenii de rând cât şi personalităţi din diferite domenii ar trebui să participe. Ca vârstă, el se va încadra în categoria 34 de ani.

În acelaşi context şi-au anunţat participarea la concurs şi şase sportivi de performanţă din judeţ, legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Sfântu-Gheorghe. Aceştia sunt Estera Dobre (22 de ani), dublă vicecampioană europeană, participantă la Jocurile Olimpice de anul trecut, la lupte libere, atletul Marcel Ionaşcu (25 de ani), vicecampion european, campion naţional şi balcanic, Mihaela Munteanu (19 ani), dublă campioană naţională, pe primele locuri la europene, la lupte libere, Mihaela Loghin (22 de ani), atletă, multiplă campioană naţională şi participantă la Campionatele europene, George Halapciuc (24 de ani), atlet, multiplu campion naţional şi participant la balcaniade şi Rigo Ferencz (31 de ani), multiplu campion naţional şi balcanic, locul II la Cupa Europei la atletism.

Concursul de înot „Ştafeta Generaţiilor“ va avea loc la Sfântu-Gheorghe la începutul lunii septembrie şi constă într-o probă de ştafetă la care sunt aşteptaţi reprezentanţi din fiecare categorie de vârstă, de la copii sub un an până la persoane de 100 de ani.

Cel mai tânăr concurent, Endrodi Robert Cristian, a fost înscris chiar în ziua naşterii lui, pe 15 iunie, iar la data concursului va avea 3 luni.

Ştafeta va debuta cu traversarea bazinului de înot (25 metri) de către participantul cu vârsta cea mai mică, asistat de către un instructor specializat, urmând ca aceasta să fie preluată de către participantul în vârstă de un an, apoi de către cel în vârstă de doi ani, şi tot aşa, până se ajunge la participantul în vârstă de 100 de ani.

Înscrierile au loc între 1 iunie şi 15 august, iar organizatorii doresc ca iniţiativa să fie marcată şi în Cartea Recordurilor, motiv pentru care vor solicita prezenţa specialiştilor în acest sens.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.