SPORT 21 ianuarie 2010

Covăsnenii organizează „Trofeul Gerar“ în judeţul Harghita

de Covasna Media | 496 vizualizări

Între 27 şi 29 ianuarie va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional al Sporturilor de Iarnă „Trofeul Gerar”, organizat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor (CC) Întorsura Buzăului.

Prima ediţie a Festivalului a avut loc anul trecut la Comandău, însă din cauza lipsei unei pârtii potrivite şi a altor condiţii, evenimentul se va desfăşura în acest an la Homorod, în judeţul Harghita. „Nu am găsit niciun loc adecvat pentru un festival de aceste dimensiuni, în judeţul Covasna, deoarece pârtia de la Şugaş-Băi nu este finalizată, iar la Întorsura Buzăului nici nu avem o pârtie. Trebuie ţinut cont de faptul că acest festival se organizează pe bază de proiect, mare parte fiind finanţat prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar aranjamentele de organizare se fac cu un an înainte. Nu ne putem permite riscuri precum lipsa zăpezii sau a spaţiilor de cazare, de aceea am ales să mergem la Homorod, unde există şi posibilitatea zăpezii artificiale şi condiţii optime de cazare", a declarat instructorul de schi de la CC Întorsura Buzăului, Florentina Floroianu. Potrivit acesteia, în cadrul „Trofeului Gerar” se vor întrece, la schi alpin, fete şi băieţi grupaţi pe două categorii de vârstă-6 şi 14 ani şi 14 şi 19 ani. Competiţia este grupată pe patru probe: slalom uriaş, slalom special, slalom paralel şi slalom pe echipe, organizatorii urmând să ofere concurenţilor diplome şi trofee.

„În afară de competiţia sportivă, „Trofeul Gerar” va cuprinde şi o seară-surpriză, în care copiii se vor cunoaşte între ei mai bine, vor interacţiona şi vor ajunge să ştie mai multe unii despre alţii”, a mai declarat Florentina Floroianu. Potrivit acesteia, la Festival vor fi prezenţi concurenţi din 21 de judeţe, printre care Covasna, Harghita, Braşov, Alba, Mureş, Gorj, Sălaj, Cluj, Suceava, Argeş, Constanţa şi Prahova.

Monica Rizea

Teme articol: Trofeul Gerar
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.