SPORT 9 iunie 2011

Clubul de Şah „Cavalerul” în plină ascensiune

de Székely Emőke | 503 vizualizări
După succesul înregistrat de Zilele Sfântu Gheorghe, când au avut loc două concursuri de şah (juniori şi seniori), Clubul de Şah „Cavalerul” urmează să organizeze mai multe evenimente ce se anunţă a fi interesante. În perioada 22-25 iunie va sosi la Sfântu Gheorghe o delegaţie de patru membri, dintre care şi un maestru FIDE, de la un club de şah din Veszprém (Ungaria), iar aceştia vor juca partide nu numai cu profesioniştii din

După succesul înregistrat de Zilele Sfântu Gheorghe, când au avut loc două concursuri de şah (juniori şi seniori), Clubul de Şah „Cavalerul” urmează să organizeze mai multe evenimente ce se anunţă a fi interesante. În perioada 22-25 iunie va sosi la Sfântu Gheorghe o delegaţie de patru membri, dintre care şi un maestru FIDE, de la un club de şah din Veszprém (Ungaria), iar aceştia vor juca partide nu numai cu profesioniştii din Sfântu Gheorghe, ci şi cu orice iubitor de şah.

Ca şi anul trecut, Sala de Şedinţă din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe va deveni pentru o zi sală de şah, unde cei de la Veszprém vor juca simultan cu oricine doreşte acest lucru. De asemenea vor avea loc partide succesive între echipa oaspete şi două echipe din Sfântu Gheorghe.

În ultima perioadă Consiliul Local Sfântu Gheorghe a sprijinit material Clubul de Şah „Cavalerul”, drept urmare, clubul are în dotare mai multe zeci de table de şah cu piese, precum şi ceasuri electronice, astfel poate organiza diferite concursuri. Un astfel de eveniment va avea loc în toamnă, când se va organiza un maraton de şah de 550 de minute, care este inclus în seria evenimentelor „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani”.

László Zoltán, preşedintele Clubului de Şah „Cavalerul”, a declarat că tot de la toamnă o echipă formată din trei seniori şi un junior se va înscrie în Divizia B a Campionatului Naţional de Şah.

Mădălin Guruianu, preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, este de părere că oraşul are un bun potenţial în acest sport, drept dovadă este şi faptul că la Gala Sportului din Sfântu Gheorghe a fost premiat şi un junior la şah, Imre Ábel, care are deja în palmares numeroase rezultate notabile.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.