SPORT 16 martie 2009

„Cupa Şcolarilor la Paintball”, încă un pas înainte

de Covasna Media | 545 vizualizări
Vorbesc deja de trecut, de o nouă victorie, de încă un pas înainte spre ţelul meu, care se află în faţa mea la distanţe încă enorme. Dar este totuşi plăcut, pentru că îmi colorează zilele, mă face fericit! Nu este doar un sport ci şi un stil de viaţă! Da, despre Paintball vorbesc, care nu este un sport extrem, ci un stil de viaţă! El te alege pe tine şi după aceea nu mai ai scăpare, lucru pe care eu nu-l regret. Senzaţia şi adrenalina pe care mi le oferă fiecare joc sunt unice. Am sufletul curat după jocuri

Vorbesc deja de trecut, de o nouă victorie, de încă un pas înainte spre ţelul meu, care se află în faţa mea la distanţe încă enorme. Dar este totuşi plăcut, pentru că îmi colorează zilele, mă face fericit! Nu este doar un sport ci şi un stil de viaţă! Da, despre Paintball vorbesc, care nu este un sport extrem, ci un stil de viaţă! El te alege pe tine şi după aceea nu mai ai scăpare, lucru pe care eu nu-l regret.

Senzaţia şi adrenalina pe care mi le oferă fiecare joc sunt unice. Am sufletul curat după jocuri ştiind că după o victorie, când am ieşit de pe teren şi mi-am scos masca, ne felicităm reciproc, ştergem vopseaua, analizăm şi continuăm - nu am remuşcări ca după războaie, că am scos pe cineva din sistem definitiv şi eventual cu timpul trebuie să dau ochii cu un apropiat, cu o mamă, cu un tată sau cu vreo soră... Mulţi tineri din ziua de azi, nu că au uitat ce înseamnă respectul şi disciplina, dar nici nu ştiu ce înseamna acestea.

Consider că aceste valori trebuiesc promovate, dezvoltate în tinerii din ziua de azi. Sentimente ca respect, camaraderie, loialitate, valori ce pot fi obţinute printr-un sport care presupune respect, încredere, loialitate între membrii acelei echipe. Nu trebuie să renunţăm la contactul faţă în faţă, la comunicare din cauza calculatorului (mă refer aici la video chat, messenger, jocuri pe calculator). Da, ne ajută şi calculatorul, internetul, să ne informăm, să cunoaştem oameni noi, dar în acelaşi timp ne ascundem în spatele internetului pentru a ne crea „false identităţi“, putând fi cine ne dorim şi cum ne dorim, dar nu noi înşine. În realitate, suntem altfel... Trebuie să avem tăria să ne recunoaştem calităţile şi defectele şi în baza acestora să construim relaţii reale, nu virtuale.

Dar să ne întoarcem la „victoria“ noastră. La dorinţa mea de a avea o echipă de copii, care să ştie să observe şi să simtă posibilităţile date de jocul de paintball.

Cu acest eveniment sportiv, „Campionatul pentru şcolari“, sper că am avut posibilitatea să oferim o zi plăcută atât copiilor cât şi părinţilor şi apropiaţilor, care i-au susţinut pe copii de pe marginea terenului.

Timp de câteva ore, spaţiul a devenit un teren de joc pentru copii din clasele a II-a şi a VIII-a. După finalizarea înscrierilor, pas cu pas am încercat să-i apropiem pe cei mici (27 de copii) de sport, după aceea s-au format “viitoarele echipe”. Am început cu o scurtă încălzire, le-am arătat mişcări de bază şi le-am făcut cunoscute regulile şi scopul jocului. După câteva jocuri demonstrative a început competiţia propriu-zisă, copiii simţind spiritul şi semnificaţia jocului. În pauzele concursului, mulţumita ISU Covasna, o echipă de pompieri condusă de col. Şimonca şi formată din cpt. Cătălin Diaconu, domnişoarele pentru pregătirea populaţiei în cazuri de urgenţă, un echipaj de pompieri de la descarcerare, au prezentat echipamentele şi lucruri importante despre diferite accidente (incendii, cutremure etc.) Inspector principal Toth Zsigmond, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, a ţinut discursuri atât despre prevenirea criminalităţii, droguri cât şi despre circulaţia regulamentară.

La finalul pauzei, Szekely Istvan, de la Crucea Rosie, a vorbit despre prim ajutor şi care sunt paşii de urmat în cazul accidentelor.

Sper că atât copiii, părinţii cât şi susţinătorii lor au avut o zi în care nu numai că s-au simţit bine dar au şi învăţat ceva. Felicitari atât echipelor câştigătoare cât şi echipelor participante:

Locul 1 - Echipa Gun Empire (Biro Csaba - Mikes Kelemen clasa a VIII-a, Dan Robert – Mihai Viteazul clasa a VII-a, Toth Tamas Godri Ferencz clasa a VI-a)

Locul 2 - Echipa Otex (Igyarto Edvin - Varadi Jozsef clasa a VII-a, Deak Attila - Szekely Miko clasa a VIII-a, Alexe Bogdan – Varadi Jozsef clasa a VI-a)

Locul 3 - Echipa FBI (Sinkler Nemeth Istvan - Varadi Jozsef clasa a VII-a, Szilagyi Csaba - Varadi Jozsef clasa a VII-a, Hadnagy Istvan – “şcolar matur”)

Aş vrea de asemenea să vă fac cunoscute atât ultimele mele experienţe, observaţii cât şi mulţumirile noastre faţă de sponsori, prieteni, cunoştinte pentru mâna de ajutor acordată. A fost un lucru plăcut atitudinea directorului de la Şcoala Generală Varadi Jozsef, Fekecs Karoly, şi atitudinea consiliului elevilor din Şcoala Mikes Kelemen.

Vreau să le mulţumesc şi sponsorilor, firma Bon Sweet Bon pentru dulciuri (director Fuzi Ildiko), Covalact SA (prin Ciprian Niţu) pentru produsele lactate, lui Horia Kraus (Zaka Music) şi Mădălin Guruianu (Librăria Pentru Comunitate) pentu cărţile şi cd-urile oferite, Pensiunii Casa cu Flori (lui Balint Andras), dar şi echipei Mamut Copy. Mulţumesc de asemenea lui Buzsi Andrea, subcomisar de poliţie, purtător de cuvânt al I.P.J. Covasna, prietenilor care ne-au ajutat la lucrurile din culise (înscrieri, încărcări, notarea punctelor etc.), lui Santa Ferenc “Frici” pentru arbitrare şi lui Ciobanu Pavel, jucători care pun pasiune în jocuri.

Aş vrea să scot în evidenţă ajutorul pompierilor ISU Covasna pentru sprijinul permanent pe care îl acordă echipei PPZ Amy.

Attila Hajnal

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.