SPORT 4 octombrie 2010

Șahul devine atracție pentru copii

de Monica Vrânceanu | 483 vizualizări
Câteva zeci de copii au luat parte, sâmbătă, la un concurs de șah organizat special pentru cei mici de Clubul de Șah Cavalerul din Sfântu Gheorghe, sub denumirea “Cupa Sfântu Gheorghe” pentru copiii de clasele I- IV. Potrivit președintelui Clubului de Șah, Zoltan Laszlo, competiția s-a desfășurat pe sistem elvețian, în cinci runde, la aceasta participând 24 de concurenți. Pe primele locuri s-au clasat Parajdi Zoard

Câteva zeci de copii au luat parte, sâmbătă, la un concurs de șah organizat special pentru cei mici de Clubul de Șah Cavalerul din Sfântu Gheorghe, sub denumirea “Cupa Sfântu Gheorghe” pentru copiii de clasele I- IV.

Potrivit președintelui Clubului de Șah, Zoltan Laszlo, competiția s-a desfășurat pe sistem elvețian, în cinci runde, la aceasta participând 24 de concurenți. Pe primele locuri s-au clasat Parajdi Zoard, Toth Mat și Hess Armin Teodor.

“Cred că acțiunile recente de popularizare a șahului au dat rezultate și în Sfântu Gheorghe, având un efect pozitiv asupra copiilor. Acesta a fost primul concurs de șah destinat celor mici în ultimii ani, au venit mulți copii, dar nu toți au putut juca, deoarece nu toți știau cum se face acest lucru. Tocmai de aceea, am primit multe cereri de înscriere din partea lor, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat Zoltan Laszlo, adăugând că următoarea perioadă va fi marcată de foarte multe competiții de șah.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.