POLITICA 9 martie 2009

După „modelul Valea Crişului”, Ciprian Vrânceanu a votat pentru referendum

de Covasna Media | 930 vizualizări
Biroul Judeţean al PD-L Covasna derulează cercetări cu pri vire la votul acordat de primvicepreşedintele filialei covăsnene, Ciprian Vrânceanu, în favoarea organizării referendumului pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la Ilieni. În calitatea sa de membru al Consiliului Local (CL) Ilieni, Ciprian Vrânceanu a votat la finele anului trecut, alături de colegii săi consilieri, un proiect de hotărâre referitor la organizarea

Biroul Judeţean al PD-L Covasna derulează cercetări cu pri vire la votul acordat de primvicepreşedintele filialei covăsnene, Ciprian Vrânceanu, în favoarea organizării referendumului pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la Ilieni.

În calitatea sa de membru al Consiliului Local (CL) Ilieni, Ciprian Vrânceanu a votat la finele anului trecut, alături de colegii săi consilieri, un proiect de hotărâre referitor la organizarea referendumului pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Potrivit preşedintelui PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, conducerea judeţeană nu a ştiut despre votul favorabil referendumului dat de reprezentantul PD-L în CL Ilieni până acum câteva zile, când o traducere din presa maghiară arăta că Ciprian Vrânceanu „nu doar că a votat pozitiv, dar a luat şi cuvântul, declarând că urmăreşte obţinerea drepturilor comunităţii locale, or dezvoltarea este garantată doar prin autonomie şi descentralizare“. Se pare că, în această idee, Ciprian Vrânceanu, deşi şi-a exprimat susţinerea pen tru proiect, a propus ca pe bule tinul de vot să fie adăugată şi întrebarea „ce fel de autonomie îşi doreşte comunitatea locală?“.

„Acest vot este o declaraţie care aparţine în exclusivitate dom nului Vrânceanu, dar noi (PD-L Covasna, n.r.) nu susţinem niciun fel de autonomie, iar de la mine, din gura mea, poate aştepta mult şi bine, oricine, să audă că susţi nem autonomia (...) Singura auto nomie pe care o susţinem este a României”, a explicat Gheorghe Baciu.

În legătură cu situaţia lui Ciprian Vrânceanu, preşedintele PD-L Covasna a arătat că a discutat cu colegul său întreaga problemă, PD-L efectuând în prezent cerce tări în acest sens.

„L-am întrebat şi pe domnul Vrânceanu în ce context s-a întâmplat, a zis că vine cu procese verbale, că nu-i chiar aşa ci puţin altfel. Oricum, îl voi pune pe Ciprian Vrânceanu să explice, cu documentele pe masă, ce anume s-a întâmplat la Ilieni”, a mai spus preşedintele PD-L Covasna. Gheorghe Baciu a subliniat că, dacă în urma cercetărilor interne din PD-L Covasna se va dovedi că Ciprian Vrânceanu nu a făcut nicio confuzie atunci când şi-a dat votul în favoarea referendumului pentru autonomia teritorială, PD-L Covasna va proceda ca şi în cazul similar al reprezentanţilor săi din CL Valea Crişului, care în urmă cu câteva luni au susţinut şi ei un proiect asemănător. La acea dată, patru consilieri maghiari ai PD-L de la Valea Crişului au fost nevoiţi să-şi retragă semnăturile de pe respectivul proiect, căci în caz contrar ar fi rămas fără susţinere politică. În ceea ce priveşte poziţia lui Ciprian Vrânceanu referitor la întrega situaţie, acesta nu a putut fi contactat. Consilierii locali ai Partidului Civic Maghiar (PCM) au iniţiat, încă din 2008, o serie de proiecte de hotărâre ce ţin de organizarea unor referendumuri locale prin care se doreşte consultarea popu laţiei cu privire la ideea auto nomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc. PCM a obţinut în mai multe consilii locale şi sprijinul consilierilor UDMR, însă până acum toate hotărârile referitoare la referendumuri au fost atacate de Prefectura Covasna în conten cios- administrativ, unele fiind deja anulate sau în curs de anulare.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mihnea, 30 martie 2010
a spus exact ce gandea, acum de ce il protejati,poate ar fi cazul sa ia cineva taurul de coarne pt ca sunt multi ca el
Marius, 9 martie 2009
S-a vazut singurel printre maghiari si l-a luat valul...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.