POLITICA 13 mai 2011

Deputatul Horia Grama (PSD): „Susţinerea Legii Statutului Minorităţilor, sinuciderea PDL”

de Monica Vrânceanu | 696 vizualizări
Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că legea Statutului Minorităților și cea a Reorganizării Regionale, impuse de UDMR în protocolul Coaliției de Guvernare cu PDL, nu își au rostul și nu ar trebui susținute. Horia Grama a declarat că la o întâlnire recentă ce a avut loc la Cluj-Napoca cu reprezentanții organizațiilor PSD din Ardeal și cu reprezentanți ai PNL, a insistat pe faptul că legea

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că legea Statutului Minorităților și cea a Reorganizării Regionale, impuse de UDMR în protocolul Coaliției de Guvernare cu PDL,  nu își au rostul și nu ar trebui susținute.

Horia Grama a declarat că la o întâlnire recentă ce a avut loc la Cluj-Napoca cu reprezentanții organizațiilor PSD din Ardeal și cu reprezentanți ai PNL, a insistat pe faptul că legea Reorganizării Regionale nu trebuie susținută sub nicio formă, în vreme ce cea a Statutului Minorităților nu-și are rostul.

Horia Grama a explicat că actualele regiuni de dezvoltare ale României sunt agreate de Uniunea Europeană și funcționale pentru atragerea de fonduri, drept pentru care o schimbare a acestora nu ar crea decât deservicii absorbției de fonduri. În ceea ce privește legea Statutului Minorităților, Grama a arătat că aceasta cuprinde drepturi existente deja în Legea 215 a Administrației sau în Legea Învățământului, în vreme ce alte drepturi cerute sunt inadmisibile din punct de vedere constituțional.

”Legea Statutului Minorităților este în dezbatere la Comisia pentru Drepturile Omului și nu a intrat în dezbatere mai departe deoarece de două luni așteptăm un punct de vedere al Guvernului. Acest punct de vedere este însă greu de dat, pentru că PDL a avut, cu câțiva ani în urmă, un punct de vedere care combătea Legea, practic desființând-o; deci e cam greu acum să vină să susțină altceva”, a declarat Horia Grama.

Pornind de aici, deputatul a arătat că ”oricum actualul Guvern este muribund, dar să susțină Legea Statutului Minorităților ar fi sinucidere” și a subliniat că puterea are o coeziune tot mai slabă în Camera Deputaților.

 

Mulţumit de situaţia de la Vâlcele

Referindu-se la chestiunile din plan local, Horia Grama a arătat că, potrivit unei noi liste publicate pe site-ul Ministerului Sănătății, Spitalul „Dr. Radu Horia” de la Vâlcele se numără printre cele care vor rămâne în funcțiune.

”Aceasta este o decizie înțeleaptă și sper ca Ministerul să mențină și actuala locație a Spitalului, deoarece aici sunt obișnuiți oamenii, aici este și baza de tratament care se construiește în cadrul Drumului Apelor Minerale, aici este personalul specializat. Spitalul de la Întorsura Buzăului are o clădire bună, e adevărat, dar în rest este o zonă rece, cu un climat dur pentru acești bolnavi, plus că naveta de 100 de km zilnic ar fi fost imposibilă pentru majoritatea medicilor, asistenților și personalului de specialitate de la Vâlcele”, a spus Horia Grama.

Deputatul a mai adăugat că oricum, în mod preventiv, i-a sfătuit pe cei de la Asociația Distroficilor Muscular din România (ADMR) să depună o plângere către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că desființarea Spitalului ar putea fi considerată o discriminare a bolnavilor de distrofie musculară.

 

Împotriva protocolului MAI de renunţare la noul sediu al IJP

Deputatul PSD Horia Grama nu este de acord cu protocolul semnat între Ministerul Administrației și Internelor (MAI), Primăria Sfântu-Gheorghe și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în vederea construirii a 200 de locuințe ANL pe terenul din vecinătatea Jandarmeriei Covasna, unde a fost începută construcția unui sediu pentru Inspectoratul Județean de Poliție (IJP).

Horia Grama consideră că IJP Covasna nu trebuia să renunțe la teren și la construcția finalizată în proporție de 40%, nici măcar pe motivul că nu mai sunt bani deocamdată pentru continuarea lucrărilor.

”În respectiva clădire - cu caracteristicile unui sediu de poliție, s-a investit deja mai bine de un milion de euro, este de râsul lumii ca această clădire și terenul să fie date acum pentru locuințe ANL. Voi face o sesizare la colegii de la Comisia de Apărare din Camera Deputaților, să vedem cum a transferat MAI din domeniul public al Statului acest imobil și terenul, doar pentru că vrea Primăria din Sfântu-Gheorghe. Mă miră cum de IJP Covasna renunță așa ușor, după câte eforturi s-au depus pentru teren și clădire. Cei din IJP au ajuns slugi care nu mișcă în front în fața UDMR, cum să mai aibă lumea respect față de ei, dacă nici măcar sediul nu știu să și-l păstreze?”, s-a întrebat Horia Grama.

 

Sabin Calinic, candidatul PSD la președinţia Consiliului Judeţean

Trecând în planul strict politic, liderul PSD Covasna a declarat că au fost demarate negocierile pentru candidații USL la alegerile locale din vara anului viitor. Subliniind că discuțiile cu partenerii din PNL nu au fost încă finalizate, Horia Grama a arătat că există semnale de separare pe listele de consilieri locali la Sfântu-Gheorghe și consilieri județeni, dorindu-se, se pare, susținerea de candidați comuni pentru fotoliile de primar de Sfântu- Gheorghe și președinte al Consiliului Județean (CJ) Covasna.

În acest context, Horia Grama a subliniat că PSD Covasna nu va insista pentru liste comune de consilieri dacă PNL nu va dori acest lucru și a anunțat că social-democrații covăsneni au și identificat un candidat la președinția CJ Covasna în persoana avocatului Sabin Calinic.

”Domnul Calinic are experiență, pregătire, iar la alegerile trecute, când a candidat pentru aceeași funcție pe lista Alianței Românești, a avut cu peste 2.000 de voturi în plus față de lista de consilieri. Pe domnul Sabin Calinic îl vom susține deci în discuțiile cu PNL pentru a fi candidatul susținut în cadrul USL”,  a explicat Horia Grama, argumentând că PSD ar trebui să numească acest candidat, având majoritate în primăriile județului pe zonele românești.

În ceea ce privește numele pentru funcția de primar al municipiului Sfântu-Gheorghe, Horia Grama a arătat că a identificat și aici două nume, dar pentru că nu s-a decis încă în favoarea unuia nu le va face publice.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
f. elix, 15 mai 2011
Este usor a critica..... am vazut cand puterea avea o alta culoare care au fost masurile socio-economice (personale)propuse si puse in practica, pentru cresterea nivelului de trai a romanilor de rand citeste integral
jancu.hu, 14 mai 2011
Tu horea grama celputin sa TACIII!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.