METEO 29 aprilie 2015

Prognoza meteo. Vreme instabilă de Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 788 vizualizări

Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice diurne vor marca o creştere semnificativă în regiunile vestice, nordice şi centrale dar, şi în aceste condiţii, la nivelul întregii ţări se vor menţine uşor mai coborâte decât cele normale pentru acestă perioadă. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse, în general slabe cantitativ, local la munte, în Transilvania. Temperatura aerului va avea maxime cuprinse între 14 grade în estul Transilvaniei şi 21 de grade în sudul Olteniei.   

Vineri, vremea va fi în general normală sub aspect termic în cea mai mare parte a ţării, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în zonele de munte şi în cele estice, unde pe spaţii restrânse se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată. Începând din orele amiezii şi mai ales pe parcursul nopţii, nebulozitatea se accentueaza treptat în vest şi în centru, unde pe arii din ce în ce mai extinse vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi izolat mai însemnate cantitativ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade în extremitatea sudică a Munteniei şi Olteniei.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice pe arii extinse, îndeosebi ziua, în vestul, nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în extremitatea sudică a Olteniei şi a Munteniei.

Duminică, vremea se va ameliora semnificativ faţă de ziua anterioară sub aspectul precipitaţiilor, va fi chiar în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zona montană, precum şi în nord-est şi în sud-est, unde doar pe arii restrânse vor fi averse slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade. De luni până la jumătatea săptâmănii viitoare temperaturile cresc treptat de la o zi la alta şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal în sudul şi sud-vestul teritoriului, în timp ce, în restul ţării, acestea se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade. Temporar, va ploua în majoritatea regiunilor, mai ales la jumătatea săptămânii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.