METEO 25 iunie 2021

Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante până sâmbătă dimineața

de Covasna Media | 2823 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante, ce acoperă cea mai mare parte a țării, în intervalul 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00.

„În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp”, conform ANM.

ANM a emis și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în 9 județe în perioada 25 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00,

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.”

De asemenea, pentru 25 iunie, ANM a emis Coduri Portocaliu și Galben, fenomenele vizate fiind „val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat” cu temperaturi 35...38 de grade , respectiv „val de căldură, disconfort termic”, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.