METEO 28 iunie 2022

ANM - Avertizare meteorologică Cod galben căldură și disconfort termic ridicat

de Covasna Media | 1306 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o avertizare meteorologică Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat pentru 29, 30 iunie și 1 iulie, care vizează și județul Covasna.

„În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a anunțat ANM.

De asemenea, pentru același interval de timp, ANM a emis și un Cod portocaliu de caniculă, care vizează 9 județe din vestul, nord-vestul și centrul țării.

„În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat”, conform meteorologilor.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.