Știință & Tehnologie 26 septembrie 2011

România, pe locul doi în topul statelor cu cea mai mare viteză la internet

de Covasna Media | 749 vizualizări

Românii au şi motive de mândrie. Potrivit unui studiu internaţional, ţara noastră este pe locul doi la nivel mondial în ceea ce priveşte viteza de descărcare a datelor pe internet. Suntem întrecuţi doar de Coreea de Sud, în vreme ce ţări precum Marea Britanie şi Statele Unite au performanţe mediocre.

Potrivit Pando Networks, utilizatorii de internet dn România înregistrează în medie o viteză de descărcare a datelor de 1,909 kilobyte pe secundă, cu puţin sub media Coreei de Sud. Astfel, viteza de descărcare în România este egală cu cea din ţări precum Marea Britanie, Turcia, Spania şi Australia la un loc, iar Bucureştiul se situează pe locul 8 la nivel mondial. Pe primele poziţii ale clasamentului sunt şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum Bulgaria şi Letonia.

Statele Unite au înregistrat o perfomanţă modestă, cu o medie de doar 616 kilocteţi pe secundă.

La capătul opus al clasamentului, cele mai dezamăgitoare viteze de transfer au fost înregistrate în state africane precum Lesotho şi Congo.

Potrivit experţilor, România şi majoritatea ţărilor din estul Europei beneficiază de pe urma unor tehnici mult mai noi, în vreme ce state mai bogate n-au mai investit în modernizarea infrastructurii.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 29 septembrie 2011
Americanii au internet de zeci de ani. Noi avem de 10-15 ani. Echipament vechi nici daca vroiau nu gaseau furnizorii. Pacat ca nu s-a facut studiu si in legatura cu telefoanele mobile. Cred ca si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.