EDUCATIE 18 august 2010

Se desființează două școli și o grădiniță

de Ana Sidon | 592 vizualizări
Măsura vine în contextul reorganizării rețelei școlare începând cu anul școlar 2010 - 2011. În trei ani au fost închise 12 unități Rețeaua școlară pentru anul 2010 - 2011 presupune în Covasna desființarea din toamnă a două școli - Școala cu clasele I - IV din Lisnău și cea din Cernat - și a unei grădinițe, cea cu program normal din Lunca Ozunului, totul în contextul noii finanțări per capita care se impune la nivelul unităților școlare. Potrivit inspectorului școlar general Keresztely Irma, în Covasna reorganizarea rețelei de învățământ a început

Măsura vine în contextul reorganizării rețelei școlare începând cu anul școlar 2010 - 2011. În trei ani au fost închise 12 unități

Rețeaua școlară pentru anul 2010 - 2011 presupune în Covasna desființarea din toamnă a două școli - Școala cu clasele I - IV din Lisnău și cea din Cernat - și a unei grădinițe, cea cu program normal din Lunca Ozunului, totul în contextul noii finanțări per capita care se impune la nivelul unităților școlare.

Potrivit inspectorului școlar general Keresztely Irma, în Covasna reorganizarea rețelei de învățământ a început încă din anul 2007, cu o primă etapă în care au fost desființate șase unități școlare - Școala cu clasele I - IV Coșeni, Grădinița cu Program Normal (GPN) Eresteghin, GPN Săsăuți, Școala cu clasele I - IV Căpeni, GPN Căpeni și GPN nr. 2 Belin.

Copiii au fost transportați la alte școli cu ajutorul microbuzelor școlare.

O a doua etapă a avut loc un an mai târziu, între 2008 și 2009, când au fost desființate școlile cu clasele I - IV de la Eresteghin, Crasna și nr. 2 din Ojdula.

În acest fel, pentru viitorul an școlar nu a fost nevoie de desființarea a mai mult de trei unități, urmând ca elevii să fie duși la centrul de comună sau în cea mai apropiată localitate.

„Doresc ca toate aceste schimbări, prin comasarea unor unități, să se facă la fel ca și până acum, la inițiativă locală, cu sprijinul primăriilor și al unităților de învățământ. Nu este bine să se dicteze de sus cum arată rețeaua unei școli. Este nefiresc ca o localitate să-și piardă școala și grădinița, dar când este o situație critică trebuie luate măsuri pentru eficientizare. Urmează să vedem ce va aduce viitorul an școlar”, a afirmat șefa IȘJ.

Ca și număr de posturi, noul an școlar va începe cu 221 de posturi mai puțin, număr care se încadrează în cerințele impuse de la centru.

O altă unitate care și-a pierdut personalitatea juridică este Școala Postliceală Sanitară, care din data de 1 septembrie va funcționa în clădirea Grupului Școlar Puskas Tivadar, ca și structură arondată.

Sursa foto: gazetarul.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.