EDUCATIE 17 mai 2011

La Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Proiect Intel Teach - Instruirea în societatea cunoaşterii

de Andreea Dabija Kelemen | 679 vizualizări
Programul Intel Teach este foarte popular în rândul profesorilor, milioane de cadre didactice din peste 60 de ţări parcurg etapele programului, care este unul validat prin implementarea la nivel mondial, destinat dezvoltării profesionale, care îi ajută pe profesori să îmbunătăţească procesul didactic în secolul XXI prin utilizarea eficientă a tehnologiei. La Liceul Teoretic “Mircea Elide” din Întorsura Buzăului

Programul Intel Teach este foarte popular în rândul profesorilor, milioane de cadre didactice din peste 60 de ţări parcurg etapele programului, care este unul validat prin implementarea la nivel mondial, destinat dezvoltării profesionale, care îi ajută pe profesori să îmbunătăţească procesul didactic în secolul XXI prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

La Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, profesoara Maria Badiu, fiind în etapa de implementare a proiectului, a organizat o activitate cu elevii claselor a IX-a şi a XII-a, la care au participat atât profesori cât şi părinţi. Pornind de la problemele sociale pe care le conţin celebrele opere literare “Romeo şi Julieta” de William Shakespeare şi “O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, elevii, împărţiţi în 8 grupe, au trebuit să dezbată teme precum comunicarea între generaţii, importanţa cunoaşterii de sine, trădarea în iubire sau cum prevenim sinuciderea sau alte decizii tragice în rândul adolescenţilor. Profesorii şi părinţii prezenţi au intervenit de fiecare dată când au simţit nevoia, astfel s-a creat o atmosferă destinsă, benefică pentru toate părţile implicate, pentru înţelegerea optimă a proiectului. De asemenea, elevii încântaţi de reuşita activităţii au propus şi alte teme pentru a fi dezbătute în viitoare întâlniri, precum cele legate de familie, droguri, internet, cei şapte ani de acasă ş.a.m.d.

“A fost o oră foarte plăcută! Şi noi elevii am învăţat ceva şi părinţii asemenea. Poate chiar vom pune în aplicare ceea ce am discutat aici”, a spus unul dintre liceeni.

Cursul Intel Teach cuprinde opt module de formare: predarea prin proiecte, planificarea unităţii de învăţare, realizarea conexiunilor, crearea unui exemplu din perspectiva elevilor, evacuarea proiectelor elevilor, planificarea pentru succes în învăţare, facilitarea cu ajutorul tehnologiei şi prezentarea protofoliilor unităţilor de învăţare.

“În calitate de expert în formare, în acest proiect am format 30 de cadre didactice, jumătate dintre ele fiind din zona Întorsurii Buzăului. Programul îşi propune să-i înveţe pe profesori metoda proiectului şi a folosirii în scopuri educative a calculatorului. Trebuie să ţinem pasul cu elevii, programul este unul plin de succes. În maniera aceasta, elevii găsesc studiul nu doar interesant, ci şi eficient. În curând, eu şi profesorii Maria Badiu şi Silviu Popica vom participa cu trei lucrări, alături de colegii din ţară, la conferinţa naţională a proiectului”, a declarat profesoara Doina Pătrunjel.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.