EDUCATIE 28 noiembrie 2011

„Atitudine pentru lumea noastră”

de Covasna Media | 626 vizualizări

Un proiect semestrial al Grupului  Şcolar Economic Administrativ „Berde Áron”.

Viitorul nostru depinde de atitudinea noastră. Atitudinea este modul în care reacţionăm în faţa problemelor zilnice şi în faţa provocărilor vieţii, în general. Atitudinea ne poate schimba viaţa. De aceea este important să dezvoltăm şi să menţinem o atitudine pozitivă faţă de  tot ce ne înconjoară, pentru că nimic în viaţa noastră nu este întâmplător, tot ceea ce ni se întâmplă este o consecinţă a faptelor şi a gândurilor noastre.

Aceste aspecte constituie baza formării „Atitudinii pentru lumea noastră”, iar, prin tema sa, Săptămâna Educaţiei Globale din anul şcolar 2011-2012 se integrează în sfera acesteia. Educaţia are menirea de a motiva oamenii să evite violenţa, să îşi rezolve conflictele într-un mod constructiv, să protejeze  natura, să îşi dezvolte spiritul ecologist, să ne facă să fim mai toleranţi.

Proiectul Grupului  Şcolar Economic Administrativ „Berde Áron” le oferă elevilor ocazia să reconsidere lumea în care se dezvoltă, să o analizeze şi să înţeleagă importanţa implicării pozitiv-active în construirea unor relaţii bune atât cu oamenii cu care intră în contact, cât şi cu mediul înconjurător.

Luând în considerare toate acestea, am decis ca activităţile din cadrul acestui proiect să fie complexe şi, ţinând cont de acest aspect, acţiunile propuse să se desfăşoare pe o perioadă mai îndelungată. Astfel, pentru început am organizat o activitate împotriva fumatului, ştiut fiind faptul că tot mai mulţi tineri se apucă de fumat la o vârstă fragedă. Această activitate a urmărit realizarea simbolului antifumat.

Următoarea activitate a constat în realizarea unor postere de către fiecare clasă a şcolii noastre, în timpul orei de dirigenţie, cu tema „Mesajul meu antiviolenţă".

Activităţile din perioada 14-18 noiembrie (Săptămâna Educaţiei Globale) s-au desfăşurat sub forma unui concurs  interclase cuprinzând: „Clasa verde” (activitate de pavoazare a claselor) şi realizarea unor postere ce au fost expuse în fiecare clasă, pornind de la una din temele  propuse (Surse de poluare a mediului; Măsuri de combatere şi prevenire a poluării; Recuperare, refolosire, reciclare). Tot în această săptămână, profesorii de specialitate au desfăşurat activităţi precum prezentarea „Rezervaţiei naturale de la Reci”, dezbateri cu tema „Mai multe religii - credinţa ne uneşte”, dezbateri pe tema Pace vs Război.

Săptămâna trecută concursul interclase a continuat cu activitatea „Email-uri VERZI” ce a presupus ca fiecare clasă să întocmească un set de sfaturi „verzi”, trimise apoi prin email elevilor şi profesorilor. În urma jurizării, clasa desemnată câştigătoare a fost a X-a A.

În continuare, va avea loc un concurs  foto cu tema „Oameni şi animale”, redactarea  unor eseuri în limba română/maghiară pornind de la tema generală a acestui  proiect, o acţiune caritabilă realizată în parteneriat cu Şcoala Specială Olteni şi serbarea de Crăciun.

prof. Cătălina Voicu,

Responsabilul Comisiei Metodice a Diriginţilor

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.