CULTURA 21 ianuarie 2018

VIDEO Balul Portului Popular, sărbătoarea anului la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2076 vizualizări

A VI-a ediție a Balului Portului Popular din Sita Buzăului a fost un nou succes 

Sala Căminului Cultural din Sita Buzăului a devenit sâmbătă, 20 ianuarie, din nou neîncăpătoare. Sute de oameni au îmbrăcat, din cap până în picioare, straiele populare românești și le-au scos la loc de cinste, adică în sânul comunității. 

„Sunteți deosebiți, este o zi de sărbătoare pentru Sita Buzăului. Avem aici în această seară atât de multe costume populare frumoase din multe zone ale țării, încât e greu de descris în cuvinte și greu de perceput cum neamul românesc a reușit în decursul anilor să facă asemenea lucruri frumoase. (...) Mă trec fiorii când mă uit în jur și când mă gândesc cât de frumos arătăm îmbrăcați în portul nostru românesc”, a spus, în debutul evenimentului, președintele Asociației culturale „Brâul sitean”, Dan Neagoe. 

Pe tot parcursul serii, evenimentul a fost transmit live de Info1 TV, un portal de știri din județul Brașov. Vă invităm să urmăriți în continuare cum s-a petrecut românește la Balul Portului Popular din Sita Buzăului: 

Evenimentul este organizat de Primăria Sita Buzăului, în parteneriat cu Asociația culturală „Brâul Sitean” și Căminul Cultural din localitate. 

Sursa video: Info1 TV

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.