CULTURA 14 februarie 2023

Trofeul „Crai Nou” câștigat în premieră de o elevă de la Arte din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1680 vizualizări

Felicia Filip: „Există în fiecare an «pericolul» ca trofeul să plece la Sfântu Gheorghe”

Cinci elevi ai secției de canto de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe au participat în perioada 9-11 februarie a.c. la Concursul Național de Interpretare Vocală „Crai Nou” din Brașov. Toți cinci s-au întors acasă cu câte un premiu, iar pentru prima oară trofeul „Crai Nou” a fost adus acasă, datorită „prestației excepționale” a elevei Keresztes Antonia din clasa a XI-a, potrivit directoarei liceului, Sebestyén Lázár Enikő. 

Conducerea liceului covăsnean se mândrește cu cei cinci elevi care s-au remarcat prin interpretarea deosebită a pieselor alese. 

Keresztes Antonia din clasa a XI-a a câștigat marele premiu, trofeul concursului. Csehi Szilamér din clasa a X-a a obținut locul I, Maria Sofia Teodorescu din clasa a IX-a s-a clasat pe locul II, Hodor Balázs din clasa a X-a pe locul III și Anastasia Cismaș din clasa a XII-a a câștigat o Mențiune.

„Am participat la aproape toate edițiile acestui concurs. Chiar și în perioada Covid-ului, în edițiile online. Am luat premii de fiecare dată, dar trofeul niciodată până acum. Eleva Keresztes Antonia este foarte sârguincioasă. Lucrează și studiază foarte mult, pe lângă ora de studiu. Participă la audiții, la concertele pe care le ținem, se pregătește pentru concursuri și olimpiade. Și rezultatele nu întârzie să apară. Cu toții sunt niște copii care au venit într-adevăr pentru această meserie. Deci n-au venit la Liceul de Arte doar pentru că nu au unde să se ducă. Vor să facă o carieră în muzică. Mai mult decât orice, la acest concurs, pentru noi a fost foarte importantă opinia unui maestru, a unor specialiști, precum am avut în juriu”, a declarat, pentru redacția noastră, Sebestyén Lázár Enikő, directoarea Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

Faimoasa soprană Felicia Filip a fost președinta juriului la 12 dintre cele 13 ediții de până acum. Aceasta ne-a împărtășit că elevii covăsneni care participă la acest concurs sunt, de la an la an, tot mai buni.

„De fiecare dată, prezența liceului din Sfântu Gheorghe este remarcabilă. Dar iată, de această dată, au fost cei mai buni, și ca dovadă este marele premiu. Într-adevăr, s-au descurcat foarte, foarte bine. În fiecare an ei sunt premiați, dar de această dată ei au obținut trofeul. Să obții trofeul este un lucru extraordinar! Ei ne depășesc așteptările de fiecare dată. Covasna a fost mereu prezentă cu valori. Și la anul așteptăm să fie la fel de buni. Să vedem unde se mai duc, din moment ce au luat trofeul. Există în fiecare an «pericolul» ca trofeul să plece la Sfântu Gheorghe. Îi prețuim și ne bucurăm. Și echipa organizatoare este foarte bună, concursul a devenit deja tradiție”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, soprana Felicia Filip.

Concursul a fost organizat pentru a 13-a oară de către Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov. Au participat elevi de la licee de profil din București și din județele Brașov, Covasna, Mureș, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Constanța și Prahova.

Sursa foto: Facebook / Eniko Sebestyen Lazar

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.