CULTURA 13 februarie 2013

Seară romantică la Teatrul „Andrei Mureșanu”

de Covasna Media | 704 vizualizări

Ne îndrăgostim de spectacolul „Melancolia și misterul unei străzi”

MELANCOLIA SI MISTERUL UNEI STRAZI (2)

Un spectacol plin de dinamism și culoare, pe cât de contemporan pe atât de dinamic, un eseu vizual rezultat din melanjul de teatru-imagine și teatru-dans.

Tabloul lui Giorgio de Chirico, „Melancolia şi misterul unei străzi”, este de multă vreme considerat o capodoperă a picturii metafizice. Reprezentând o stradă aproape pustie, cu un scuar însorit în depărtare, cu prezenţa, în prim-plan, a unei fetiţe jucându-se cu cercul, acest tablou plin de mister şi având o atmosferă tensionată încărcată de pericole exterioare, îi oferă regizorului ocazia de a-şi derula imaginile unui eseu teatral. Personajele care vor umple spaţiul scenografic, în combinaţie cu mişcarea scenică atent elaborată a Mălinei Andrei şi însoţite de un univers sonor bazat pe compoziţiile lui Brian Eno, vor evolua egocentric, reprezentând autoizolarea şi lipsa de comunicare a unei societăţi concentrate mai mult pe propria imagine decât pe atenţia acordată celor din jur. Şi totuşi, finalul oferă o speranţă. O speranţă în iubire…

Spectacolul va avea loc joi, 14 februarie, la ora 18, în Sala Mare a Teatrului. „Melancolia şi misterul unei străzi” se va juca și vineri, 15 februarie, tot de la ora 18.00.

Distribuția: Fatma Mohamed, Elena Popa, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu Jr., Sergiu Aliuș, Nae Croitoru.

Preţul unui bilet este de 7 lei pentru elevi şi studenţi, şi 10,5 lei pentru adulţi.

Rezervări bilete la telefon 0766226999 (Ioana Clinciu).

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.