CULTURA 2 iunie 2010

Săptămâna aceasta, „Lucia Patinează” la Varna

de Covasna Media | 1557 vizualizări
Piesa „Lucia Patinează”, produsă de Teatrul Andrei Mureşanu (TAM) din Sfântu-Gheorghe în regia lui Radu Afrim, participă, zilele acestea, la International Theatre Festival “Varna Summer” 2010 din Bulgaria. „Lucia Patinează” a fost invitată alături de alte 11 trupe care vor participa la festival. Piesa, a cărei distribuție îi cuprinde pe Claudia Ardelean, Daniel Rizea, Elena Popa, Sergiu Aliuş, Sebastian Marina, Fatma Mohamed

Piesa „Lucia Patinează”, produsă de Teatrul Andrei Mureşanu (TAM) din Sfântu-Gheorghe în regia lui Radu Afrim, participă, zilele acestea, la International Theatre Festival “Varna Summer” 2010 din Bulgaria.

„Lucia Patinează” a fost invitată alături de alte 11 trupe care vor participa la festival. Piesa, a cărei distribuție îi cuprinde pe Claudia Ardelean, Daniel Rizea, Elena Popa, Sergiu Aliuş, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Alexandrina Costea şi Andrei Roca, a obținut, în 2009, diverse premii la festivaluri importante din țară, fiind considerată una dintre cele mai bune producții teatrale româneşti de anul trecut.

„Lucia Patinează” urmează să fie prezentată publicului din Bulgaria pe 5 iunie. Prin prezența la Varna, TAM reîncepe, practic, seria participărilor la festivaluri internaționale, Teatrul din Sfântu-Gheorghe fiind, până în ultimii doi ani, o prezență constantă la evenimentele de acest gen organizate în străinătate.

Festivalul Internațional de Teatru de la Varna a luat ființă în 1996 şi este considerat unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa, aici fiind invitați anual, alături de trupe de teatru prestigioase, critici şi directori de festivaluri din întreaga Europă. Alături de spectacolele prezentate, Festivalul mai conține şi diverse seminarii, ateliere şi dezbateri pe tema teatrului.

Teatrul Andrei Mureşanu vă invită astăzi, de la ora 19:00, la ultima reprezentație cu public a spectacolului „Lucia patinează”, înainte de înfățişarea acestuia la Varna, Bulgaria.

Monica Vajna

Sursa foto: tam.ro

Teme articol: TAM Lucia patinează Varna
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.