CULTURA 15 mai 2018

REFLEX4 – Programul zilei de marți, 15 mai

de Covasna Media | 704 vizualizări

Pentru spectacolul ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN au fost create locuri suplimentare. Biletele se pot procura online pe http://www.biletmaster.ro sau la Biroul de Evenimente din centrul orașului.

17:00 și 21:00

ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN

Casa de Producție Orlai, FÜGE, MASZK, Teatrul Katona József, Budapesta / Ungaria

Bodó Viktor este un regizor consacrat internaţional, care activează mai ales în spaţiul german şi care  şi-a construit identitatea artistică pe un miraculos şi mereu surprinzător mixaj de registre stilistice, al căror numitor comun este amestecul grotescului cu liricul. Pentru tulburătoarele  şi explozivele sale viziuni artistice, Bodó Viktor  a fost recompensat cu prestigioase premii internaţionale, la fel şi actorul său fetiş, Keresztes Tamás, care  este nu doar unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale, ci este şi muzician şi compozitor autodidact. Relaţia sa cu muzica  capătă o puternică expresivitate  în spectacolul Însemnările unui nebun, unde actorul construieşte nebunia celebrului personaj gogolian prin repetarea maniacală a cântecului îngânat de funcționarul Poprișcin. Regizorul se apropie de binecunoscuta monodramă rusă mizând pe excepţionalul instinct scenic al lui Keresztes, căruia i-a lăsat libertatea deplină  de a se juca  cu tonalităţile şi efectele sonore ale propriei voci, aşa cum un DJ trece un sunet peste altul, producând o atmosferă magică. Cuplul artistic  Bodó-Keresztes reuşeşte a purta spectatorii prin cele mai halucinante şi libere zone din lumea imaginară a eroului gogolian.

Durata spectacolului: 1 oră și 30 de minute

Locație: Studioul de Dans Háromszék

Spectacol în limba maghiară, cu traducere în limbile română şi engleză

--------------------------------------------------------------------

19:00

GIGI CĂCIULEANU – OMULDANS

Prezentare album

„Un talent uriaș cu sclipiri de geniale”, „o imensă fantezie”, „un foarte mare dansator”, „genial coregraf român, internațional cunoscut și recunoscut”- sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Plisetkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleșit, Gigi Căciuleanu, întrebat cine este, răspunde simplu: je suis qelqu’un qui danse.

Protagonist şi creator al unor capodopere scenice, conducător de companii reputate, pedagog, cu vocative, Gigi Căciuleanu este o voce originală şi profundă a dansului contemporan. Mărturii, gânduri, confesiuni, poeme, desene dezvăluie o față tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeaşi grație ca pe scenă compunând un „chip cioplit din frânturi de viață, din frânturi de corp, din zdrențe de vis, din picături de hău”. - Ludmila PATLANJOGLU

Locație: Sala Teatrului de Păpuși

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.