CULTURA 25 martie 2022

Proiecţii de filme premiate, în săptămâna culturală a Zilelor Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 964 vizualizări

De câțiva ani încoace, oferta săptămânii culturale de la Zilele Sfântu Gheorghe include proiecția unor filme valoroase. În acest an, cinefilii vor putea vedea trei filme nominalizate pentru Premiul Lux Audience Award.

Premiul Lux Audience Award – Premiul publicului european pentru cel mai bun film – a fost lansat în 2020 și este prezentat anual de Parlamentul European și de Academia Europeană de Film, în cooperare cu Comisia Europeană și cu rețeaua Europa Cinemas. Coordonatorul programelor Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, Lázár-Prezsmer Endre, a declarat că a fost surprins să fie abordat de reprezentantul organizației europene din România în legătură cu proiecțiile.

„Este o mare onoare ca o organizație atât de prestigioasă să se ofere să pună la dispoziție gratuit filmele pentru a fi proiectate în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe. Este practic o premieră națională, ceea ce reprezintă un motiv de mândrie pentru noi”, a declarat Lázár-Prezsmer Endre. 

Filmele sunt proiectate la Cinema Arta, de fiecare dată de la ora 19.30. Toate filmele vor avea subtitrare în limba română, iar intrarea este gratuită, dar este necesară înregistrarea. Biletele gratuite pot fi rezervate personal la casa de bilete sau pe www.arta.cityplex.ro începând de vineri, 25 martie.

Marți, 26 aprilie, va fi proiectată animaţia documentară daneză Flee, în regia lui Jonas Poher Rasmussen. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Bándi Irén – estet și Lázár-Prezsmer Endre – coordonator program Cinema Arta.

Miercuri, 27 aprilie, va fi proiectată drama germano-austriacă Great Freedom, în regia lui Sebastian Meise, iar joi, 28 aprilie, drama bosniacă Quo vadis, Aida?, în regia lui Jasmila Žbanić. 

Tot joi, 28 aprilie, de la ora 18:00, la Teatrul “Tamási Áron” va avea loc proiecția filmului documentar Isteni kéz al regizorului László Barna (cu subtitrare în limba română). Preț bilet: 20 lei, cu reducere 10 lei.

Sursa: szentgyorgynapok.ro

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.