CULTURA 3 noiembrie 2010

Premiu și nominalizări pentru TAM la Festivalul de la Piatra Neamţ

de Monica Vrânceanu | 1497 vizualizări
Recenta participare a Teatrului Andrei Mureșanu la Festivalul Pledez pentru Tine(ri) de la Piatra Neamț a adus teatrului din Sfântu Gheorghe premiul pentru Cea mai bună scenografie și două nominalizări - una pentru Cel mai bun actor și alta pentru Cea mai bună regie. Spectacolul “Povești de familie”, în regia lui Cristian Ban a obținut premiul pentru Cea mai bună scenografie, aceasta fiind realizată de tânăra scenografă

Recenta participare a Teatrului Andrei Mureșanu la Festivalul Pledez pentru Tine(ri) de la Piatra Neamț a adus teatrului din Sfântu Gheorghe premiul pentru Cea mai bună scenografie și două nominalizări - una pentru Cel mai bun actor și alta pentru Cea mai bună regie.

Spectacolul “Povești de familie”, în regia lui Cristian Ban a obținut premiul pentru Cea mai bună scenografie, aceasta fiind realizată de tânăra scenografă Cristina Milea.

Actorul Daniel Rizea și regizorul Cristian Ban au primit, fiecare, câte o nominalizare la Cel mai bun actor, respectiv Cea mai bună regie.

“Spectacolul Povești de Familie s-a bucurat de o primire deosebită în cadrul Festivalului de la Piatra Neamț, iar succesul a fost pe măsură. Juriul a reţinut în nominalizările făcute prestaţia de excepţie a actorului Daniel Rizea la secţiunea Cel mai bun actor, dar şi regia spectacolului, semnată de Cristian Ban. Marea bucurie vine însă dinspre premiul acordat pentru Cea mai bună scenografie (oferit de UNITER - Uniunea Teatrală din România), obţinut de Cristina Milea. Este un nou motiv de mândrie pentru TAM, care continuă să uimească, deşi activează în condiţii extrem de dificile dar care, iată, nu face niciun rabat calităţii producţiilor sale”, a declarat directorul TAM, Horațiu Mihaiu.

Săptămâna viitoare, “Povești de Familie” de la TAM vor ajunge pe scena Festivalului Național de Teatru care se desfășoară în această perioadă la București.

Foto: tam.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.