CULTURA 1 noiembrie 2010

Premii și participări la festivaluri pentru teatrele din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 3665 vizualizări

Teatrul Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe s-a întors acasă cu două premii de la Festivalul Internaţional Gombrowicz din Polonia, unde a participat cu spectacolul „Ivona, principesa Burgundiei”, în regia lui Bocsárdi László.

Cele două premii au fost obținute de Kicsid Gizella - pentru rolul Ivonei și de Pálffy Tibor pentru rolul Şambelanului, ambele fiind obținute la secțiunea „Interpretare”. Juriul festivalului din acest an a fost format din specialişti din Polonia, Marea Britanie, Lituania şi Franţa.

Și celelalte teatre din Sfântu Gheorghe, Teatrul Andrei Mureșanu (TAM), respectiv Studio M - secţie de teatru aparţinătoare Ansamblului de Dansuri Haromszek, sunt prezente în această toamnă în graficul celor mai importante festivaluri de gen din țară.

Astfel, TAM tocmai s-a întors de la  Piatra Neamț unde „Poveşti de familie”, în regia lui Cristi Ban, a participat la Festivalul Pledez pentru Tine(ri).

Cea mai prestigioasă competiție teatrală a anului, Festivalul Național de Teatru (FNT), care se desfășoară între 30 octombrie și 7 noiembrie la București, cuprinde în grila sa două spectacole de la Sfântu Gheorghe: „Poveşti de familie” de la TAM şi „Hamlet” de William Shakespeare în regia lui Uray Peter,  producţie a Studio M.

Cele două spectacole au fost incluse în FNT de către directorul şi selecţionerul unic al festivalului, teatrologul Cristina Modreanu, în cadrul secţiunii principale „Spectacole românești de top”.

În cadrul FNT au fost selecţionate 22 dintre cele mai impresionante producţii teatrale ale ultimei stagiuni.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
., 1 noiembrie 2010
”măi gaby”... wow!
Gaby, 1 noiembrie 2010
Cine ti-a spus tie, mai Monica, ca D-na Modreanu e teatrolog? Pentru cultura ta generala, ca sa nu mai pomenesc de meserie, iti pun la dispozitie urmatoarea informatie: nu a terminat Facultatea de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.