CULTURA 17 decembrie 2010

Povestea din Ajun la „Varadi Jozsef”

de Covasna Media | 762 vizualizări

„Povestea” a continuat firesc şi frumos la Şcoala cu clasele I-VIII „Váradi József” din Sfântu-Gheorghe. Firesc, pentru că atât directorul festivalului, Emil Pantelimon, cât şi o bună parte dintre voluntari au fost elevii acestei şcoli. Frumos, prin calitatea momentelor artistice oferite, prin atmosfera cu adevărat sărbătorească pe care au creat-o prin decor, prin costume, prin cuvintele alese adresate spectatorilor, prin căldura sufletească pe care au transmis-o cu fiecare gest, cu fiecare privire, cu fiecare urare. Pentru noi, cadrele didactice din şcoală, a fost încă un fericit prilej de a ne întâlni cu veşnic tinerii pensionari, care au răspuns cu plăcere invitaţiei noastre, continuând astfel seria întâlnirilor de suflet şi contribuind, alături de noi şi de elevii noştri, la reuşita campaniei caritabile „Căldură pentru copii”.

Prezentă şi la această secvenţă a poveştii, Maria Băilă, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, ne-a mărturisit: „Colindând prin şcolile din oraşul nostru, alături de „Povestea din Ajun”, am înţeles că unul dintre principalele mesaje pe care le transmite Sfânta Sărbătoare a Crăciunului este că nu suntem singuri. Am constatat cu mare bucurie că ceva frumos se întâmplă, că deopotrivă – români şi maghiari, profesori şi elevi – neam adunat şi anul acesta în jurul valorilor care ne unesc.” Felicitări organizatorilor, mulţumiri tinerilor interpreţi, urări de bine tuturor şi vă aşteptăm cu noi poveşti !

Dir. adj. Prof. Újvárosi-Brezeanu Marinela

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
Alexandru, 20 decembrie 2010
multumesc urarilor aduse festivalului pe care il organizam si de asemenea multumesc educatiei primite in clasele mici...
Andreea, 18 decembrie 2010
Ca toti ceilanti de mai sus si eu sunt voluntara. Ma bucur ca insfarsit multi dintre noi au inteles ca e mai bine sa ne intelegem chiar daca suntem romani sau maghiari.Craciun Fericit tuturor :D .
Elisa, 18 decembrie 2010
Ma bucur foarte mult ca tot ce ne propunem sa realizam in cadrul acestui festival lasa in sufletele ascutatorilor caldura si bucurie si ma bucur ca putem transmite spiritul craciunului cu ajutorul citeste integral
Hanna, 18 decembrie 2010
Ma bucur foarte mult ca fac parte din acest festival!Sper ca acest festival sa va aduca in inima pace,rabare si dragoste!Sper ca va putem aduce un zambet pe buze.
Bogdan, 18 decembrie 2010
Un festival foarte frumos foarte longeviv si sper foarte multi-cultural.
Anonim, 17 decembrie 2010
Foarte frumos Festivalul>:D<
Ioana, 17 decembrie 2010
Sunt fericita ca iau parte la organizarea acestui Festival.Sper sa va placa la fel de mult ca si mie!
Robi, 17 decembrie 2010
Craciunul nu ar fi la fel fara tinerii cu initiativa si cu viziune.
Ionut, 17 decembrie 2010
Sunt fericit ca ma aflu printre voluntarii acestui Festival. Sper sa iasa cat mai bine! :)
George, 17 decembrie 2010
In sfarsit cineva i`a initiativa in domeniul multiculturalismului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.