CULTURA 24 februarie 2013

Pentru o sută de ani. Spectacol de dans la Covasna

de Székely Emőke | 408 vizualizări

Ansamblul de Dansuri Trei Scaune – Háromszék prezintă luni, 25 februarie, spectacolul de dans-teatru „Pentru o sută de ani” (regizor: Könczei Árpád), inspirat din viaţa şi activitatea muzicianului renumit din zona Călatei, Fodor Sándor "Netti" (1922-2004). Legendarul prim-violonist de etnie romă a cântat cu acelaşi entuziasm în diferite locuri şi prin diferite comunităţi etnice. Spectacolul a fost prezentat în programul off al Bienalei Teatrale Reflex, îmbogăţind cu o culoare folclorică programul, şi a primit premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună formaţie muzicală (formaţia Heveder) cu ocazia Întâlnirilor Ansamblurilor Profesioniste din Transilvania ed. 2012.

După staţiunea Covasna, Ansamblul urmează să prezinte piesa într-un turneu în Ungaria (Miskolc, Salgótarján, Budapesta, Ajka şi Seghedin), urmând ca spectatorii din judeţ să-l poată revedea pe 8 Martie în noua sală Studio din Sfântu Gheorghe.

Mai multe informaţii pe www.hte.ro. Bilete pentru spectacolul din Covasna la nr. de tel. 0724-563157 sau în Casa de Cultură Orăşenească din Covasna, pentru spectacolul din Sfântu Gheorghe în Biroul de Organizare Culturală al oraşului sau cu o oră înainte de spectacol la faţa locului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.