CULTURA 3 decembrie 2010

O elevă din Sfântu Gheorghe a luat premiul I la concursul de poezie “Carmen Patriae”

de Covasna Media | 676 vizualizări
Alexandra Onofrei, elevă la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, a participat la a opta ediţie a Concursului Naţional de Poezie “Carmen Patriae”, organizat de Uniunea Naţională a Scriitorilor, filiala Braşov. Anul acesta concursul s-a desfăşurat sub motto-ul: „Naţionalismul poate fi practicat şi cuviincios. Nimeni nu poate interzice unui popor să-şi trăiască tradiţia şi istoria. Când dispar popoarele, intrăm în turnul Babilonului”

Alexandra Onofrei, elevă la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, a participat la a opta ediţie a Concursului Naţional de Poezie “Carmen Patriae”, organizat de Uniunea Naţională a Scriitorilor, filiala Braşov. Anul acesta concursul s-a desfăşurat sub motto-ul: „Naţionalismul poate fi practicat şi cuviincios. Nimeni nu poate interzice unui popor să-şi trăiască tradiţia şi istoria. Când dispar popoarele, intrăm în turnul Babilonului” ( Petre Ţuţea) având ca temă dragostea de ţară, înţelegând prin aceasta complexitatea sufletească a poporului nostru şi implicit, a autorilor. Evenimentul s-a adresat tuturor creatorilor din România, din afara ţării, indiferent dacă sunt membri în Uniunea Scriitorilor sau nu. Un număr de 59 de autori din ţară, din Republica Moldova şi din Marea Britanie au participat la concurs, juriul având o sarcină foarte grea de îndeplinit. Acesta a decis acordarea Premiului I tinerei din municipiul Sfântu Gheorghe, Alexandra Onofrei, confirmând evoluţia ca poetă aflată sub îndrumarea cadrelor didactice de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”.

Acest premiu nu este primul de acest gen deoarece la sfârşitul săptămânii trecute, tânăra din Sfântu Gheorghe a câştigat marele premiu la Festivalul Naţional de Poezie “George Ţărnea”, festival la care au participat 36 de poeţi din mai multe judeţe ale ţării. Un asemenea rezultat confirmă importanţa actului de promovare a tinerelor talente, fiind în acelaşi timp şi un prilej de a pune în lumină valoarea învăţământului românesc din Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Dragos Emese, 5 decembrie 2010
Felicitari Alexandra! Mult succes pe viitor.
alex, 3 decembrie 2010
felicitari Alexandra ! cls XII-a D CNMV
un cetatean, 3 decembrie 2010
Felicitarii! Avem si noi inca un motiv de bucurie si mandrie in jud.Covasna.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.