CULTURA 28 martie 2011

Kelemen Hunor, pe urmele lui Korosi Csoma Sandor la Chiuruș

de Monica Vrânceanu | 718 vizualizări

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, și o delegație din partea Ministerului Culturii din India s-au aflat ieri în județul Covasna și în localitatea Chiuruș, pentru omagierea lui Korosi Csoma Sandor, cel care, în urmă cu aproape două sute de ani, a plecat pe jos în Asia, în căutarea originilor poporului maghiar.

Alături de autoritățile locale din județul Covasna, ministrul Kelemen Hunor și omologul său indian Jahwar Sircar au participat la depunerea unei coroane la bustul lui Korosi, au vizitat casa memorială a acestuia și au luat parte la o serie de manifestări dedicate lui Korosi Csoma Sandor, la Covasna și Chiuruș.

Ministrul Kelemen Hunor a declarat că ministrul indian Jahwar Sircar a cercetat pentru mai mult timp viața și activitățile lui Korosi Csoma Sandor, cel care deși nu a aflat originile maghiarilor, a vorbit 17 limbi, a realizat primul dicționar tibetan-englez, prima carte de gramatică a limbii tibetane, și este considerat de mulți întemeietorul studiilor tibetane și cel care a deschis poarta budismului către lume.

La Sfântu Gheorghe, ministrul Kelemen Hunor a anunțat că ministerul pe care-l conduce va aloca în acest an 55 de milioane de lei pentru restaurarea a 314 monumente istorice din toată țara. Din această sumă, 4,3 milioane de lei vor ajunge în județul Covasna, pentru restaurarea și reabilitarea a 18 clădiri-monument, în special biserici.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
vasy, 28 martie 2011
"draghe secui"...bosniacii striga "tiganii" la noi ca sa nu-i vada lumea pe ei cat de tigani sunt,Orice tara din Europa are tiganii lor,chiar si ungaria,bosnia....si sunt ai vostri.Aia merita amendati citeste integral
SIC, 28 martie 2011
Nu inteleg de ce ar merita iancu orice aici. Daca tot veti strazi si case memoriale am eu cateva propuneri dintre marii contemporani ROMANI: BERCEA MONDIALU, GIGI BECALI, FLORIN SALAM, ADRIAN COPILUL citeste integral
szekely, 28 martie 2011
Cum din cauza cenzurii nu va pot scrie aici ce sunteti, DAR imaginati aici ce v-au strigat bosniacii la meciul pierdut de hoarda aroganta lui lucica :)
vad olah, 28 martie 2011
Vezi mai marii urmasi a dacilor-tracilor-getilor-pecenegilor etc. etc. etc. Ei vor sa ne arate drumul cel drept. Drumul vostru e dat deja desteptilor: vale cu mondialu, severinu si becali, snage din citeste integral
ion, 28 martie 2011
sper totusi sa nu plece foarte multa lume in Tibet caci dupa ai trebuie sa le facem statui la toti si nu mi-ar placea caci se va imbogati si mai tare Videanu de la atata marmura.
Mihai, 28 martie 2011
FOARTE TARE...."VASY"!!! Acelasi indemn il au si din partea mea...
vasy, 28 martie 2011
Deci se poate.....luati aminte toti cei de neam cu Korosi Csoma Sandor,se poate.E un fel de invitatie ceea ce a facut acel om pentru cei carora nu le convine regimul din Romania,luati urma dansului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.