CULTURA 10 februarie 2013

ICR va avea reprezentanţă la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 503 vizualizări

Institutul Cultural Român (ICR) va deschide o reprezentanţă la Sfântu Gheorghe, iar biroul de aici urmează să se adreseze atât judeţului Covasna cât şi judeţului Harghita.

institutul cultural roman

Senatorul liberal Marius Obreja a declarat că ICR va înfiinţa reprezentanţe în câteva oraşe din ţară, iar printre acestea se va număra şi Sfântu Gheorghe.

„Înfiinţarea ICR la Sfântu Gheorghe a intrat pe linie dreaptă din punct de vedere organizatoric şi avem acceptul în acest sens; ICR fiind în subordinea Senatului, am solicitat înfiinţarea unei reprezentanţe la Sfântu Gheorghe”, a declarat Marius Obreja.

Potrivit acestuia, ICR va sprijini talentele şi valorile culturale, iar înfiinţarea la Sfântu Gheorghe a reprezentanţei beneficiază de sprijinul Prefecturii Covasna.

Marius Obreja a declarat că una dintre cele mai importante probleme în Covasna este convieţuirea multi-etnică, iar în acest sens e nevoie de apariţia unui birou ICR în această zonă, instituţie care să susţină concret şi financiar iniţiativele culturale.

„Institutul Cultural Maghiar de la Sfântu Gheorghe are o activitate susţinută, iar pe acest principiu, prin ICR putem pune în reflectoare şi realizările celor de etnie română. Se va pune accent pe tradiţiile şi cultura românească, dar ICR va susţine orice iniţiativă culturală, inclusiv din partea maghiarilor”, a mai explicat Obreja.

Acesta s-a arătat convins că prezenţa ICR în această zonă va face bine, mai ales că va sprijini vârfurile din toate domeniile.

Misiunea ICR este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Dacă până nu demult ICR avea reprezentanţe doar în afara ţării, noul preşedinte al Institutului, Andrei Marga, a anunţat înfiinţarea unor reprezentanţe în ţară, la Cluj, Timoşoara, Iaşi şi Constanţa; acestora li se va alătura şi reprezentanţa de la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.