CULTURA 10 august 2018

Festival cu peste 20 de stiluri muzicale, în mijlocul naturii, la Ozunca Băi

de Iulia Drăghici - Taraș | 2521 vizualizări

Evenimentul va avea 4 scene, dar și o petrecere în piscină, ateliere de yoga, de meteorologie și multe alte activități

Satul Ozunca Băi din Bățani se pregătește să devină, în perioada 30 august – 2 septembrie a.c. gazda celei de-a doua ediții a evenimentului „Voice of Nature”. Festivalierii din toată lumea sunt așteptați în sânul naturii, în mijlocul țării la un eveniment care îmbină peste 20 de stiluri muzicale, de la tehno, electro, jazz, raggae și altele, cu ateliere și activități din diverse domenii – de la yoga, la meteorologie, la construcția de case pasive sau grădini organice, totul în jurul ideii de a proteja natura și de a promova ecologia. Peste 43 de artiști vor asigura distracția în cele 4 zile de festival pe cele 4 scene care vor fi amplasate în campingul „The Valley” din sat.

Aproape 1.600 de persoane, de toate vârstele, sunt așteptate în perioada 30 august – 2 septembrie la Pensiunea -Camping „The Valley” din Ozunca Băi, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului Voice of Nature, organizat de câțiva tineri din județul Covasna.

„99% dintre cei care au fost anul trecut la eveniment ne-au dat feedback pozitiv, iar asta ne-a făcut să vrem să organizăm și a doua ediție. În ianuarie ne-am decis că și anul ăsta facem. (...) Anul trecut am avut 2 scene, una lângă piscină și o altă scenă mare pentru toți artiștii. Anul acesta o să vină de două ori mai mulți artiști, deci am pus încă două scene. (...) La eveniment nu este semnal la telefon, deci nu poți să stai pe Facebook sau Instagram, ci doar să faci poze și video, să te uiți la ceas sau să-l ții pe post de lanternă. Oamenii vor fi obligați să vorbească față în față”, a declarat unul dintre organizatori, Bitai Csanád, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Până în prezent au fost anunțați 43 de artiști, din peste 20 de stiluri muzicale diferite, din Berlin, din Londra, Israel, Ungaria, Moldova, iar lista va crește în continuare, mai spun organizatorii.

„Avem și program de zi, unde o să fie niște spectacole și workshop-uri. În fiecare dimineață vom avea ateliere de yoga, de terapie de muzică cu stare de ceai, terapie de gong, apoi pe parcursul zile workshop-uri cu muzică, de case pasive, despre meteorologie, cum să faci o grădină organică, activități pentru copii și altele. (...) Avem și piscină și o scenă lângă și vor fi petreceri”, a spus un alt organizator al evenimentului, Pakot Áron.

Evenimentul promovează de asemenea ecologia, respectul față de natură și reciclarea. Aici nu vor fi distribuite recipiente din plastic, ci doar reciclabile. În plus, cei care doresc, pot să vină de acasă cu propriile vase, pe care le vor  putea spăla în zone special amenajate.

Un abonament de 4 zile costă 161 de lei și poate fi cumpărat deja de pe site-ul bilete.ro, dar și în timpul evenimentului de la locație. Pe zile, biletele de acces vor putea fi cumpărate doar de la fața locului.

Anul trecut, la eveniment au participat aproximativ 800 de persoane, de toate vârstele, din toată țara, dar și din străinătate, respectiv Ungaria, Anglia sau Germania.

Organizatorii au mai precizat că își doresc să transforme evenimentul într-un loc de întâlnire între oameni pasionați de natură, decât într-un festival propriu-zis.

Detalii despre festivalul „Voice of Nature” și lista artiștilor anunțați pot fi consultate pe Facebook, @voiceofnaturefestival.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.