CULTURA 17 decembrie 2012

Concerte caritabile în cadrul Festivalului “Povestea din Ajun”

de Covasna Media | 461 vizualizări

Andreea Marin Bănică susține Festivalul “Povestea din Ajun”.

Concerte caritabile in cadrul Festivalului “Povestea din Ajun”Turneul de Colinde 3M va avea loc în perioada 17-18 decembrie în trei licee din Sfântu Gheorghe: Mihai Viteazul, Mikes Kelemen și Szekely Miko. Anul acesta ne vom bucura de prezența Alexandrei Ușurelu, o voce tânără ce reușește să-ți capteze atenția din primele momente. Așadar, luni și marți, în intervalul orar 10-14, elevii liceelor 3M o vor asculta pe Alexandra Ușurelu. În același timp, va fi lansată campania caritabilă „Căldură pentru copii”, în cadrul căreia vor fi colectate mănuși și fulare pentru copiii de la Școala Specială din Olteni. „Vă recomand cu căldură să vă alăturați Alexandrei Ușurelu și Asociației de Tineret ECOU în încercarea lor de a spori atenția asupra sănătății copiilor, de a încuraja comunicarea și dorința de a face bine. Participați la Festivalul „Povestea din Ajun”, unde Alexandra va concerta în perioada 17-18 decembrie și aduceți cu voi, ca bilet de intrare, o pereche de mănuși și un fular care vor fi donate copiilor de la Școala Specială din Olteni”, a declarat Andreea Marin Bănică.

Concert Felicia Flip pentru Szilagyi Zsolt

Celebra soprană Felicia Filip, invitată de onoare la concertul de închidere al Festivalului, va susține un concert extraordinar pe data de 20 decembrie, la ora 19.00, la Biserica Krisztus Kiraly (str. Fabricii). Concertul de Crăciun Szilagyi Zsolt se va desfășura pe parcursul a două zile, 19 și 20 decembrie.

Prima parte a concertului va avea loc miercuri, 19 decembrie, la Catedrala Ortodoxă începând cu ora 19.00, când corurile din Sfântu Gheorghe vor concerta pentru publicul covăsnean și pentru susținerea cauzei caritabile.

În deschiderea părții a doua din data de 20 decembrie vor evolua Corul Catedralei Ortodoxe din Sfântu Gheorghe și Cvartetul Anatoly. Soprana internațională Felicia Filip va fi de asemenea prezentă în cadrul spectacolului cu un recital de excepție.

Biletele de intrare costă 10 lei și se pot achiziționa de la Catedrala Ortodoxă sau comanda de pe Internet, accesând linkul ce se găsește pe pagina de Facebook a festivalului, www.facebook.com/povesteadinajun.

„Gândul bun și pozitiv al oamenilor din jur adunați laolaltă este cel mai bun stimulent pentru viață. Datoria noastră față de omul Szilagyi Zsolt este să ne punem la comun gândurile bune și să îi fim aproape, cu gândul măcar, în aceste momente de cumpănă. Vă spun cu mâna pe inimă că acesta este cel mai mare ajutor pe care i-l putem oferi și vă garantez că efectele benefice ale gândurilor noastre calde se vor face simțite imediat. Vă aștept să vă alăturați comunității noastre în acest demers și să luați parte la cele două concerte de Crăciun”, a declarat Emil Pantelimon, Directorul Festivalului „Povestea din Ajun”.

Tenorul Szilagyi Zsolt s-a născut pe 8 aprilie 1946 în Alba Iulia. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj și de 40 de ani conduce Corul „Vox Humana” din Sfântu Gheorghe. În decursul celor 40 de ani a colindat Europa în lung şi în lat, aducând premii importante corului, oraşului şi judeţului. Szilagyi Zsolt a cântat alături de Monica Opra, Snaps Vocal Band și Luiza Zan, Fazakas Csaba, Vlad Măzărel, Izabela Dicu, Mihaela Luca, Papp Csongor, Sorin Aftin, Paul Grosar, Kádár Mihály, Ana Maria Negrea, Cserkesz Emese, Tőth Judith, Diana Logofătu și Ámbrus Sándor în această vară în cadrul unui concert asemănător organizat pentru sprijinirea lui Emil Pantelimon.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.