CULTURA 24 februarie 2013

Bienala de Artă Fotografică – un nou eveniment pentru promovarea Secuimii

de Monica Vrânceanu | 547 vizualizări

Consiliile Judeţene Covasna şi Harghita vor organiza în acest an un concurs de artă fotografică menit să promoveze valorile Ținutului Secuiesc. Intitulat Bienala de Artă Fotografică, concursul va cuprinde mai multe categorii și va promova fumusețea Secuimii, obiceiurile sale, ritualurile, tradițiile și arhitectura, fiind organizat împreună cu Clubul de foto Camera Club Siculorum, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Centrul Cultural Judeţean Harghita.

Inițiativa Bienalei de Artă Fotografică îi aparține președintelui Clubului de Foto Camera Club Siculorum, Kovács László Attila. Acesta este de părere că Bienala va aduce în atenția opiniei publice imaginile deosebit de valoroase ale Ținutului Secuiesc. Concursul va fi cu atât mai interesant cu cât fotografiile nu vor fi realizate doar de către artiști locali ci de orice fotograf care va surprinde specificul zonei.

„Sunt foarte mulţumit de faptul că cele două conduceri ale județelor Covasna și Harghita au  îmbrăţişat această iniţiativă. Pe parcursul anilor, Bienala de artă fotografică se va remarca nu numai prin conservarea valorilor artei şi prin misiunea sa de documentare a valorilor din Ţinutul Secuiesc, dar vor fi înregistrate într-un mod specific şi unic şi transformările suferite de regiune”, a declarat Kovács László Attila.

Concurs cu taxă de participare

În ceea ce privește înscrierea în concurs, organizatorii au anunțat că fotografiile vor fi acceptate pe trei categorii de concurs: valorile Ținutului Secuiesc, fotografie alb-negru și fotografie color. Concursul este deschis tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi ocupaţie, cu excepţia membrilor juriului, iar înscrierea la fiecare dintre cele trei categorii de concurs se poate face cu maximum patru fotografii, în vreme ce o fotografie nu poate figura decât la o singură categorie. Înscrierea în concurs este taxată cu 50 de lei/concurent. Fotografiile din concurs vor putea fi folosite pentru a promova Expoziţia Bienalei de Fotografie, fără să se plătească drepturi de autor, precizându-se însă numele autorilor. Vernisajul Expoziţiei va avea loc pe 10 mai, la Galeria Gyárfás Jenő din Sfântu Gheorghe.

În cadrul concursului se vor oferi și premii în bani și medalii, precum și titlul de Cel mai bun Fotograf; înscrierile se fac până pe 20 aprilie.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.