CULTURA 26 octombrie 2012

A(r)telier – dezvoltare și creativitate pentru copii

de Covasna Media | 441 vizualizări

Actrița Alexandrina Ioana Marina de la Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) Sfântu Gheorghe a inițiat, în colaborare cu Centrul de Joacă HuHuu, proiectul A(r)telier. Proiectul conține o serie de activități grupate pe categorii de vârste și, deocamdată, se adresează doar copiilor și tinerilor până în 17 ani.

În cadrul A(r)telier, Alexandrina Ioana Marina va lucra cu copii și tineri, totul fiind cuprins în exerciții dramatice și jocuri care dezvoltă personalitatea, creativitatea, voința și sociabilitatea, învățându-i în fapt pe cursanți noi modalități de gândire, simțire și relaționare. Cursurile sunt concepute pentru lucrul în echipă, oferind totodată și provocări individuale, tocmai în ideea de formare naturală a copiilor, astfel încât aceștia să ajungă să se cunoască pe sine, să relaționez firesc cu cei din jur și să dobândească încrederea în sine necesară. Mai mult, acest gen de cursuri este recomandat de către specialiști ca fiind benefic în tratarea timidității la copii, căci practic cei mici dobândesc aici dexteritate în exprimare; ce este cel mai interesant este faptul că aceste cursuri includ jocuri și tehnici practicate în școlile de actorie, tocmai de aceea sunt considerate ca fiind un exercițiu foarte bun în tratarea timidității.

Stimulează și dezvoltă imaginația

„În cadrul acestor cursuri vom lucra pe categorii de vârsă – de la 4 la 7 ani, de la 7 la 11 ani, de la 11 la 14 ani și de la 14 la 17 ani, iar ceea ce vor obține cursanții în urma participării este în primul rând o cunoaștere de sine mai bună și o relaționare mai lină cu cei din jur. Cursurile au însă o mare paletă de influență, astfel încât ele stimulează și dezvoltă imaginația, atenția distributivă, întăresc răbdarea – efectele sunt pe termen lung și sunt vizibile, în cazul unei frecventări serioase”, a explicat Alexandrina Ioana Marina.

Detalii referitoare la cursurile A(r)telier  se pot obține fie direct la HuHuu Sfântu Gheorghe – str. Ciucului nr. 7, fie la numărul de telefon 0749-108438.

Astfel de cursuri sunt foarte căutate în orașele mari, iar ele pot fi extinse inclusiv la adulți; se pare că în orașe precum București, Cluj sau Timișoara, corporațiile și marile companii le asigură angajaților participarea la aceste cursuri, tocmai pentru că ele sunt benefice dezvoltării personale și, dincolo de șansa la autocunoaștere, au renumele de a fi relaxante.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.