CULTURA 24 mai 2010

Angajații TAM își cer în instanță cel de-al 13-lea salariu pe 2008

de Covasna Media | 963 vizualizări
Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe și Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) au fost acționate în instanță de către angajații TAM pentru plata celui de-al 13-lea salariu pe anul 2008, cazurile având ca materie juridică litigiile de muncă. Pe rolul Tribunalului Sfântu-Gheorghe se află două dosare referitoare la cel de-al 13-lea salariu pe anul 2008 pe care îl pretind angajații TAM. Primul dosar a fost deschis de către Sindicatul

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe și Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) au fost acționate în instanță de către angajații TAM pentru plata celui de-al 13-lea salariu pe anul 2008, cazurile având ca materie juridică litigiile de muncă.

Pe rolul Tribunalului Sfântu-Gheorghe se află două dosare referitoare la cel de-al 13-lea salariu pe anul 2008 pe care îl pretind angajații TAM. Primul dosar a fost deschis de către Sindicatul Oamenilor de Scenă din TAM, iar cel de-al doilea de către restul angajaților TAM, care nu fac parte din Sindicat.

În total, este vorba despre 39 de angajați ai teatrului - personal administrativ, tehnic și artistic - care doresc să-și primească cel de-al 13-lea salariu, potrivit legislației în vigoare la acel moment, care prevedea ca respectivul salariu să fie plătit în cursul anului 2009. Cum CL Sfântu Gheorghe a luat decizia de a nu aloca banii în acest sens, angajații TAM au decis să-și ceară drepturile bănești în instanță.

Ambele dosare pentru recuperarea celui de-al 13-lea salariu pe 2008 au ca termene judecată săptămânile care urmează, CL depunând întâmpinare și solicitând amânare pentru studierea cazurilor.

În ceea ce privește banii pe care CL și TAM îi datorează angajaților Teatrului, suma se ridică în jurul valorii de 60.000 de lei.

Monica Vajna

Teme articol: bani TAM salariu instanta
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.