CULTURA 2 august 2016

90% din festivalul „ Ciobănaşul ” este pregătit

de Iulia Drăghici - Taraș | 979 vizualizări

A mai rămas o lună până la a 44-a ediţie a zilelor oraşului Întorsura Buzăului

A mai rămas exact o lună până la tradiționalul festival folcloric „Ciobănaşul”, organizat cu ocazia Zilelor oraşului Întorsura Buzăului. Evenimentul, care anul acesta ajunge la ediţia cu numărul 44, se va desfăşura în primul sfârşit de săptămână din septembrie, adică în zilele de 3 şi 4 ale lunii.

„90% din festivalul „Ciobănaşul” este pregătit. Mai urmează să definitivăm câteva lucruri, dar vom face acest lucru în cel mai scurt timp. (...) Chiar dacă fondurile pentru spectacolul de anul acesta sunt mai mici decât cele de anul trecut, spectacolul la scenă şi valoarea festivalului se vor ridica la standardele din anii trecuţi”, spune principalul organizator al evenimentului, reprezentantul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Sunt aşteptaţi Constantin Enceanu, Silvana Rîciu şi alţi circa 400 de artişti

Constantin Enceanu şi Silvana Rîciu sunt capetele de afiş ale festivalului folcloric. „Silvana Rîciu este de mulţi ani prezentă pe scena evenimentului nostru, atât ca solistă, cât şi ca prezentator. Preconizăm că pe scenă vor urca între 350 şi 400 de artişti. (...) O să vină formaţii din mai multe judeţe, cum ar fi Braşov, Buzău, Harghita, posibil Bacău şi fără îndoială Covasna. De asemenea, din zona Întorsurii Buzăului vor fi foarte multe formaţii, atât de dansuri populare, cât şi corale şi foarte mulţi solişti vocali şi instrumentişti”, afirmă Costică Oltean, care mai precizează: „Până luna viitoare vor mai fi schimbări foarte mici. În general aceştia vor fi invitaţii. Anul acesta, din motive financiare, nu ne permitem să aducem şi un ansamblu profesionist, dar sunt convins că prin participarea unor formaţii foarte bune din alte judeţe, dar şi din zona noastră, cum ar fi Ansamblul „Cununa Carpaţilor” al Casei de Cultură, care are la bază un repertoriu foarte amplu şi diversificat, nu o să simţim lipsa unui ansamblu profesionist”.

Oaspeţi de peste Prut

Coordonatorul evenimentului, Costică Oltean, a declarat că la „Ciobănaşul” vor fi prezenţi şi musafiri din Republica Moldova. „Anul acesta vom avea şi oaspeţi de peste Prut. O să vină un ansamblu folcloric din Pîrliţa, din raionul Ungheni al Republicii Moldova. Acest ansamblu este un colaborator al nostru. Am fost şi noi la ei de două ori, iar acum vin ei la noi. O să îi primim aşa cum se cuvine”.

Organizatorii festivalului sunt Primăria şi Consiliul Local Întorsura Buzăului şi Casa de Cultură a oraşului.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.