CULTURA 18 februarie 2013

30 de ani printre blocuri

de Székely Emőke | 507 vizualizări

Filiala Bibliotecii Judeţene din cartierul Lenin a împlinit trei decenii

Szonda Szabolcs februarie 2013 - 2

În februarie 1983 a fost înființată biblioteca de cartier de pe strada Sporturilor din Sfântu Gheorghe, după ce un biblio-bus a fost desființat, iar volumele care ani la rând au fost plimbate prin comunele județului, aveau nevoie de un spațiu.

„Rolul bibliotecii este acela de a servi o comunitate și de a veni printre cetățeni, iar o bibliotecă de cartier deservește și mai mult acest scop, pentru că se află la propriu printre oameni. În timp rolul bibliotecii s-a lărgit, iar noi încercăm să ținem pasul cu vremurile pe care le trăim, de aceea și în această locație există Biblionet, calculatoare și internet printre cărți” – a declarat directorul Bibliotecii Județene „Bod Péter”, Szonda Szabolcs.

La evenimentul de aniversare a 30 de ani a filialei de cartier a bibliotecii au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Sfântu Gheorghe, ai Consiliului Județean, dar și foști angajați ai bibliotecii sau simpli cititori, care au profitat de ocazie pentru a împărtăși câteva opinii și amintiri legate de cărți, de bibliotecă.

Educatoarea Loredana Munteanu a ținut să mulțumească angajaților de la bibliotecă pentru faptul că vin la grădiniță, la școală și le citesc cărți copiilor. „Acțiunea pe care ați numit-o biblioteca mobilă este una foarte importantă și vă mulțumim pentru ea. Toată lumea vorbește despre faptul că nu vin copiii la bibliotecă, dar iată că există și o altă modalitate, de a merge biblioteca la copii” – a spus Loredana Munteanu.

La filiala de pe strada Sporturilor lucrează o singură bibliotecară, Sándor Éva. Aceasta ne-a spus că de ani buni este singură în această locație, de fapt… alături de iubitorii de lectură care zi de zi calcă pragul bibliotecii de cartier.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.