CULTURA 8 decembrie 2010

2011 vine „La Drum cu Lectura”

de Monica Vrânceanu | 529 vizualizări

Biblioteca Judeţeană Bod Peter va continua şi în 2011 programul „La Drum cu Lectura”, conceput alături de Primăria Sfântu Gheorghe şi care se adresează părinţilor de nou-născuţi.

Programul îi are de fapt ca beneficiari pe bebeluşii din Sfântu Gheorghe care s-au născut după data de 20 aprilie 2010, aceştia primind, prin intermediul părinţilor, un cadou constând dintr-un mic pachet de cărţi specifice vârstei de până la trei ani. Cărţile, în limbile română sau maghiară, sunt  însoţite de un îndrumar pentru lectură şi de un permis de utilizator al Bibliotecii, eliberat chiar pe numele bebeluşului. Pachetul-cadou poate fi preluat pe baza cărţii de identitate şi cu certificatul de naştere al copilului de la sediul Bibliotecii Judeţene, în timpul orelor de program al instituţiei.

Programul a fost pornit în ideea educării prin lectură anterior ajungerii copilului în sistemul educaţional organizat, dorindu-se susţinerea încă de la cea mai fragedă vârstă a interesului pentru carte şi citit, accentuarea importanţei timpului petrecut util şi plăcut de către părinţi cu copiii şi atragerea atenţiei părinţilor şi apoi a copiilor asupra serviciilor, rolului şi folosului bibliotecii.

Pachetul pe care îl primeşte fiecare bebeluş conţine titluri precum „Animale îndrăgite” - carte din carton, de tip pliant, pentru joacă, „Vine trenul de la Iaşi...” -  texte care ajută la formarea simţului ritmului şi stimulează capacitatea de concentrare şi atenţie, „Winnie, melcuşorul cel grăbit” - o poveste pentru copiii de peste doi ani sau „Balul florilor”.

De la lansarea Programului, în luna aprilie a acestui an, au fost ridicate o sută de pachete cu cărţi pentru bebeluşi. 83 dintre aceste pachete au fost solicitate de părinţi maghiari şi restul de părinţi români, iar potrivit celor de la Biblioteca Judeţeană numărul solicitanţilor este în creştere.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.