CULTURA 21 noiembrie 2012

„Ecou”, Ministerul Culturii și UNIMIR oferă de Ziua Națională recital cadou „Dor de Eminescu”

de Covasna Media | 570 vizualizări

Dor de EminescuCu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, Asociația de Tineret Ecou, cu sprijinul Ministerului Culturii și al UNIMIR, prilejuiește iubitorilor de arte din Sfântu Gheorghe o întâlnire memorabilă. „Dor de Eminescu” este unul dintre cele mai de succes spectacole prezentate de Teatrul Național București.

Evenimentul, prefațat de maestrul Miltiade Nenoiu, președintele UNIMIR, va avea loc joi, 29 noiembrie de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului din Sfântu Gheorghe. Versuri celebre sau mai puțin cunoscute din opera lui Eminescu, recitate de unul dintre monștri sacri ai scenei românești, Ion Caramitru, directorul T.N.B. și secvențe muzicale ale unuia dintre cei mai mari clarinetiști români în viață, Aurelian-Octav Popa, sunt ingredientele unui spectacol pe care nu aveți cum să-l ratați.

„Cei doi artişti, dialogând într-o formulă scenică inedită, în care cuvântul rostit se completează cu muzica, prezintă un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Recitalul reprezintă totodată un prilej rar de a auzi o limbă română de calitate superioară, exerciţiu atât de necesar în timpurile noastre”, se arată într-un comunicat al T.N.B.

Spectacolul a avut succes nu numai în țară, ci și peste hotare, după turneul din Statele Unite și Canada de anul trecut, un cronicar declara etuziasmat: „Versuri pe care le ştiam din şcoală pe când învățam citate pentru teze sau bacalaureat, au luat o viață aparte prin vocea lui Caramitru. Ion Caramitru a surprins şi a încântat publicul cu interpretări teatrale, inedite ale poeziilor eminesciene, iar clarinetistul, compozitorul şi dirijorul Aurelian-Octav Popa a completat spectacolul cu momente muzicale inspirate din muzica românească într-o interpretare simfonică, solemnă. Alternarea versurilor epatante cu muzica de clarinet au creat armonie şi o curgere lină a spectacolului, în care temele profund romantice, mitice, înalt filosofice ale poeziei şi prozei eminesciene au fost învelite în note îmblânzitoare.”

Intrarea este liberă, iar rezervări de locuri pot fi făcute prin telefon 0753.431.421, 0732.594.251, 0751.347.433, email: tineret.ecou@yahoo.com sau Facebook.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.