CULTURA 17 octombrie 2012

„Aura Castellum” la Arcuş

de Covasna Media | 563 vizualizări

Sub egida celei de a doua ediții a manifestării „Aura Castellum”, vineri și sâmbătă Centrul de Cultură Arcuș își deschide porțile publicului larg prezentându-i o suită de manifestări atractive care să satisfacă diverse cerințe, gusturi și așteptări. Astfel vor putea fi urmărite audiții camerale, prezentare de carte, expoziții de artă plastică, promenadă de toamnă, expoziție de obiecte populare tradiționale, produse meșteșugărești locale, ateliere de lucru și călărie pentru copii. Amatorilor de bunătăți le vor fi oferite delicatese culinare și un târg de zacuscă.

Programul oferă o serie de 5 concerte camerale care îi au ca protagoniști pe contrabasistul Szász Magor, soprana Borsos Edit, pianiștii Viorica Boerescu, Ioana Maxim, Munkácsi Dóra, Mădălina Pașol, László Berta-Bianca, Iulian Ochescu, Ambrus Sándor și Alexandru Țala. Recitalurile camerale vor începe vineri la ora 19, sâmbătă la ora 11, ultimul dintre ele fiind programat la ora 18.

În Galeria din Grajd va putea fi vizionată expoziția retrospectivă a artistei Bocz Borbála, iar în cadrul unei expoziții temporare de o zi artiști plastici din Sf. Gheorghe și Chișinău prezintă lucrări de mai mici dimensiuni. Mai pot fi vizionate de asemenea sculpturi pentru nevăzători.

Degustări, plimbări şi ateliere pentru copii

Pe parcursul întregii zile, în grădina castelului Szentkereszty vor fi organizate activități de recreere pentru publicul care ia parte la maratonul concertistic: degustări de delicatese din regiunile Normandia (Franța), Transilvania (România) și Niederösterreich (Austria), degustări de cocktailuri internaționale preparate de un barman profesionist din Olanda, plimbări prin parcul domeniului și ateliere de lucru manual pentru copii.

„Dorim să creăm o atmosferă liniștită de toamnă. Aducem muzică foarte bună, avem grijă ca lumea să nu se plictisească și încercăm să oferim pe lângă tradițiile locale și câteva elemente ale gusturilor din diverse regiuni ale Europei. Vă mărturisesc că și eu voi găti și abia aștept ca prietenii mei să deguste supa de praz pe care o voi prepara”, a declarat Kopacz Attila, organizatorul evenimentului.

Intrarea la concertele „Aura Castellum” este gratuită, iar organizatorii pun la dispoziția publicului autobuze din fața Teatrului vineri la ora 18.30 și sâmbătă la 10.30, 13.30 și 17.30. Ultimul autobuz va pleca de la Centrul de Cultură Arcuș la ora 19.30.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.