UCRAINA/UKRAJNA 14 martie 2022

Elevii de la „Eliade” s-au implicat în sprijinirea refugiaților ucraineni

de David Leonard Bularca | 2322 vizualizări

Clasa a XII-a C de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME), din Întorsura Buzăului, s-a implicat activ în sprijinirea persoanelor din Ucraina care fug de război. Tinerii au organizat un târg în interiorul liceului, intitulat „Primăvara începe cu tine”, prin care au pus la vânzare pentru elevi și profesori brioșe, clătite, popcorn, bruschete, negrese și altele. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul zilei de joi, 10 martie și organizatorii au reușit să strângă astfel 600 de lei.

„Cu toții știm situația actuală a oamenilor din Ucraina. Când am aflat că primăria orașului nostru vrea să ajute familiile de refugiați, ne-am gândit că trebuie să ajutăm și noi cu ceva. Drept urmare, am organizat tradiționalul târg caritabil de mărțișor, în care fiecare coleg a contribuit cu mare drag”, ne-a spus una dintre elevele de la LTME, Iustina Maria Tudoran. 

„Cu banii strânși vom ajuta, printr-o asociație sau cu ajutorul autorităților întorsurene, oamenii care se refugiază la noi din cauza războiului, și anume ucrainenii. Suntem mândri că putem ajuta și ăsta e un lucru pe care sperăm să îl vedem cât mai des în jurul nostru”, a adăugat aceasta. 

Dacă altădată liceenii pregăteau și alte produse făcute de mână, anul acesta activitatea s-a axat doar pe mâncare.

„Anul acesta a fost un an mai diferit. Față de alți ani, ne-am axat mai mult pe partea de mâncare, în special dulciuri de dulce/post. Am pregătit cu drag și spor brioșe, foietaje, negrese, clătite, popcorn, chec, cremșnit”, a mai spus Iustina Maria Tudoran. 

„Bunătatea este limba pe care o înțeleg toți

O altă elevă din clasa a XII-a C spune că ea și colegii săi și-au dorit, fără ezitare, să ajute oamenii aflați la nevoie.

„Cu toții am fost deschiși acestei inițiative. Fiind deja a treia ediție a târgului, a fost ușor să ne organizăm. Fiecare și-a dorit să contribuie la ajutorarea acestor oameni. Bunătatea este limba pe care o înțeleg toți și cred că acest lucru ne-a ajutat foarte mult în organizarea târgului”, ne-a împărtășit Andreea Dîrstariu. 

În final, tinerii spun că sunt mulțumiți cu ceea ce au reușit să facă.

„Organizarea târgului a fost ușoară, având deja experiența din anii trecuți. Ne-am implicat cu drag, spor și solidaritate pentru o cauză nobilă. Suntem fericiți de ceea ce am făcut, chiar dacă suma strânsă nu mai este la fel de mare, pentru că și cel mai mic act de bunătate contează”, ne-a mai spus Iustina Maria Tudoran.

În ediția „Primăvara începe cu tine” din anul 2020 s-au strâns 1.200 de lei, care au fost donați unei familii nevoiașe. 

Sursa foto: organizatori 

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.