ACTUALITATE 24 iulie 2009

Vasile Blaga şi George Scripcaru, în vizită la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 537 vizualizări
Ministrul dezvoltării regionale susţine că şi-a onorat obligaţiile asumate faţă de judeţul Covasna.

Secretarul General al PD-L, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga şi vicepreşedintele PD-L, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, au avut ieri, la Sfântu Gheorghe, o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei covăsnene, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor.

Ministrul dezvoltării regionale susţine că şi-a onorat obligaţiile asumate faţă de judeţul Covasna.

Secretarul General al PD-L, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga şi vicepreşedintele PD-L, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, au avut ieri, la Sfântu Gheorghe, o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei covăsnene, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor.

Discuţiile dintre liderii PD-L şi cei ai administraţiei locale s-au axat pe proiectele legate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, aici fiind incluse planurile privind construcţiile de locuinţe şi cele de reabilitare a drumurilor pe care cei din Covasna le-au prezentat în ultima perioadă la Bucureşti.

În acest sens, Vasile Blaga a vorbit despre o colaborare foarte bună cu autorităţile locale covăsnene, în special cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

„Obligaţiile pe care mi le-am asumat faţă de judeţul Covasna, acum câteva luni, au fost onorate în totalitate. De data asta, discutăm de anumite programe pe care vrem să le mai dezvoltăm, iar la sumele finale, cu suplimentări, vom ajunge marţi, pentru că atât domnul preşedinte al CJ Covasna cât şi domnul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, vor veni marţi la Minister, dar este clar că vor veni sume consistente în continuare, în special pe drumuri - probabil în jur de 40 de miliarde, sistemul de apă, încă două săli de sport, reabilitarea bazinului de înot din Sfântu Gheorghe - sper ca documentaţia să poată fi gata până marţi. Am discutat despre stadiul reabilitărilor termice ale blocurilor şi convingerea mea este că Ministerul va mai primi în jur de 100 de milioane de euro din fondurile ce vin de la Uniunea Europeană şi atunci vom mai putea satisface mai multe cereri. Sfântu-Gheorghe merge foarte bine în această privinţă, ceea ce mă bucură, căci are încă multe cereri la noi, deci este un oraş în care lucrurile merg foarte bine”, a declarat Vasile Blaga, arătând că există primari care, deşi solicită bani, nu au puse la punct proiectele cu toate obligaţiile ce le revin, ceea ce îngreunează obţinerea fondurilor.

Ministrul s-a referit, totodată, la construcţiile de locuinţe ANL, arătând că pentru Sfântu-Gheorghe s-a cerut o suplimentare cu 120 de apartamente, a cărei finanţare poate începe din acest an, cu punct de finalizare pentru anul 2011.

„Investiţia în cele 120 de apartamente se va şti doar în momentul în care vom licita lucrările, dar mă bucur că faţă de alţi primari din ţară, care cer, dar nu-şi fac temele- adică nu pun la dispoziţie amplasamentele cu toate studiile făcute, Sfântu Gheorghe le are şi asta ne dă ocazia cuprinderii cu încă 120 de apartamente în programul ANL”, a explicat Vasile Blaga.

Potrivit ministrului, în acest an, la Sfântu-Gheorghe vor fi finalizate 96 de locuinţe ANL

Vasile Blaga a precizat că pentru finalizarea celor 96 de locuinţe din Sfântu Gheorghe au fost alocate 8, 5 milioane de lei, în vreme ce, pentru construirea altor apartamente, în localităţile Baraolt, Întorsura Buzăului, Cernat, Micfalău şi Ilieni, au fost alocate 5,1 milioane de lei.

Referindu-se la vânzarea locuinţelor ANL, Blaga a făcut un apel către primarii din ţară, pe care i-a sfătuit să fie de acord cu vânzarea acestora către tineri, astfel încât să fie posibilă construirea unor noi astfel de locuinţe.

„Îi rog pe primari să vândă locuinţele către tineri şi le promit că banii se vor întoarce în oraşe, cu aceeaşi destinaţie: locuinţe ANL”, a spus Blaga, amintind că locuinţele ANL reprezintă un program social, în care Ministerul nu urmăreşte profitul.

Discuţii pe tema colaborării locale dintre UDMR şi PD-L

Referindu-se la colaborarea dintre UDMR şi PD-L la nivelul judeţului Covasna, în condiţiile în care reprezentanţii UDMR au acuzat, în mai multe rânduri, o colaborare greoaie cu cei ai PD-L, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, şi-a exprimat speranţa unei colaborări cât mai bune.

„A existat clar, la începutul anului, o anumită nelinişte la nivelul administraţiilor Covasna-Harghita - preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii capitalelor de judeţ, pentru că UDMR fusese la guvernare, nu mai era şi nu ştiau dacă îşi pot continua proiectele din judeţ. Atunci, au venit mai mulţi miniştri şi au discutat la Miercurea Ciuc. De teorii şi discuţii de aplicat e sătulă lumea.

Am mai avut discuţii, întâlniri,convorbiri telefonice, asta e natura Ministerului Dezvoltării Regionale”, a explicat Vasile Blaga.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PD-L George Scripcaru, responsabil de zona Braşov - Covasna - Harghita, a arătat că se vor lansa discuţii pentru găsirea unor soluţii referitoare la respectiva colaborare.

„O să discutăm şi o să găsim cele mai bune modalităţi (...). O să vedem care sunt problemele, le vom discuta şi acolo unde sunt lucruri de concretizat, vom vedea ce fomule vom aplica. Discutăm ceea ce înseamnă activitatea în plan administrativ la nivelul judeţului Covasna. Problemele nu au culoare politică, necesităţile sunt pentru toată lumea, indiferent dacă sunt români, maghiari, germani, romi sau de altă naţionalitate. Trebuie să depăşim interpretarea că problemele sunt de natură politică toate. Nu, problemele sunt, pentru cetăţeni, la fel, iar din punct de vedere politic, e o anumită componentă ce trebuie gestionată prin comunicare. Aici trebuie puse la punct lucrurile, iar apoi să vedem lucrurile care, din punct de vedere politic, ne apropie şi lucrurile care ne despart. Ori între noi trebuie să fie multe care ne apropie”, a spus Scripcaru, adăugând că vor fi lansate mai multe discuţii în acest sens, la Sfântu-Gheorghe, pentru ajungerea la un numitor comun.

Grosu, o „variantă proastă” găsită de PD-L

Vorbind despre protestele UDMR ce au vizat schimbările directorilor maghiari din fruntea instituţiilor deconcentrate din judeţele Covasna şi Harghita, Vasile Blaga a menţionat că schimbarea administraţiei la nivel central a atras după sine şi schimbările din teritoriu.

„Faţă de unele schimbări de la Sfântu Gheorghe şi eu am fost nemulţumit, sperăm să le corectăm, vom discuta şi am convingerea că vom ajunge la rezultate (...)”, a declarat Vasile Blaga.

Întrebat despre susţinerea pe care PD-L i-a acordat-o profesorului de sport Ciprian Grosu, prin propulsarea acestuia la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Covasna, în condiţiile în care presa a dezvăluit trecutul de stripper al acestuia, Vasile Blaga a afirmat că această numire „este una dintre variantele proaste găsite de PD-L aici” şi şi-a exprimat speranţa că situaţia va fi „reparată”.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 28 iulie 2009
Din partea mea poate să înjure cât vrea Florea, mai ales slugile de la realitatea. Important e că la el în oraş se cunoaşte că se munceşte! De când a venit primar a făcut multe şi Tg. citeste integral
Ariel, 27 iulie 2009
Iaca edilul de Targu Mures ce cult si rafinat este, si prin stilul sau coleric si colorat poate sa dea mana cu colegul sau de urbe si partid din Brasov: REALITATEA.NET - Iritat de o întrebare, citeste integral
Dodo, 26 iulie 2009
In ceea ce priveste gospodarirea unui oras, Antal poate sa-si ia carnetelul de notite cand se intalneste cu Scripcaru si sa scrie ca la dictare.
Ariel, 25 iulie 2009
Oricum luam lucrurile, actualul edil face de zece sau chiar o suta de ori mai mult intr-o perioada redusa de timp decat predecesorul lui in ani de zile. In loc de plantarea de flori pe spatziile verzi citeste integral
Vali, 25 iulie 2009
Au fost multe reprosuri la adresa primarului de catre unii comentatori de pe acest site. Iata, un ministru la guvernare vede altceva ... Si cei care comentau acum tac... Nu cred ca Blaga ar felicita citeste integral
Speed, 25 iulie 2009
Ion, Omul la care faci referire a avut initiativa "Demisia lui Grosu"... totusi! Inteleg ca ai o problema personala/nepersonala cu dansul. Este ok. Fiecare cu parerile si credintele lui... dar chiar citeste integral
ion, 24 iulie 2009
Politicienii nostri stiu doar sa se certe, si sa se invite unul pe altul la bodega, ca sa-si prezinte "realizarile".
Ariel, 24 iulie 2009
Cum este posibil ca pedelistii din Bucuresti si chiar Brasov sa fie mai deschisi la minte, mai pragmatici si mai putin mitici si obtuzi decat cei din Covasna?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.