ACTUALITATE 23 iunie 2010

Valorile naturale şi culturale – promovate printr­-un „Drum verde“

de Covasna Media | 1183 vizualizări
Traseul se întinde pe o distanţă de 100 de km și cuprinde mai multe obiective turistice din judeţ Federaţia Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna (CIVEK) implementează primul drum verde în judeţul Covasna, denumit sugestiv Drumul Verde Sepsi. Drumul Verde Sepsi este un proiect iniţiat în 2009, pentru realizarea căruia s-a obţinut o finanţare totală de 23.000 de lei din partea Fundaţiei pentru Parteneriat – Miercurea Ciuc, Fundaţiei DOEN ­ Olanda, Ambasadei Franţei la Bucureşti şi Corvinus ZRT din Budapesta.

Traseul se întinde pe o distanţă de 100 de km și cuprinde mai multe obiective turistice din judeţ

Federaţia Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna (CIVEK) implementează primul drum verde în judeţul Covasna, denumit sugestiv Drumul Verde Sepsi.

Drumul Verde Sepsi este un proiect iniţiat în 2009, pentru realizarea căruia s-a obţinut o finanţare totală de 23.000 de lei din partea Fundaţiei pentru Parteneriat – Miercurea Ciuc, Fundaţiei DOEN ­ Olanda, Ambasadei Franţei la Bucureşti şi Corvinus ZRT din Budapesta.

Planul tehnic al Drumului Verde Sepsi cuprinde coordonate exacte, care includ valorile culturale şi naturale ale zonelor străbătute. Traseul drumului porneşte de la Sfântu Gheorghe şi urmează direcţia Arcuş – Valea Crişului – Calnic – Bodoc – Ghidfalău – Moacşa – Reci – Lisnău – Ozun – Ilieni, cu întoarcere la Sfântu Gheorghe, distanţa totală parcursă fiind de 100 de kilometri.

„Scopul principal al acestui Drum Verde este acela de promovare a vieţii sănătoase - mersul pe jos, mersul pe bicicletă şi mersul călare, totodată fiind promovate şi valorile locale - atât pentru turişti dar şi pentru localnicii care poate nu ştiu multe despre anumite zone ale judeţului, cuprinse în proiect. Drumul va fi unul marcat cu table informative în limbile română, maghiară şi engleză şi va străbate sate, câmpii, păduri - încercând să ocolească pe cât posibil tot ceea ce înseamnă drum asfaltat”, a declarat preşedintele CIVEK, Furus Levente.

Potrivit acestuia, Drumul va fi deschis vizitatorilor din această toamnă, în prezent lucrându-se la detalii care ţin de partea tehnică - amenajări de tăbliţe informative legate de bogăţiile naturale şi punctele de atracţie ale localităţilor cuprinse în acesta.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
manuela, 23 iunie 2010
Acum m-am luminat!! Nu intelegeam de ce nu se asfalteaza in Valea Crisului.Pt ca nu se poate promova mersul calare pe asfalt.Bravooo!Pt mersul pe jos eu zic sa veniti cu o investitie serioasa in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.